Sluitingstocht, 60 km

Het wegseizoen van team toer is op 19 oktober 2014 afgesloten met de traditionele sluitingskoers.

We hebben een goed seizoen gedraaid.

De opkomst was afhankelijk van de weersomstandigheden en de vakantieperiodes redelijk tot goed te noemen. Als het echt regenachtig was stonden er maar een paar Pedaleurs aan het vertrek bij Jan Krijnen. In de zomerperiode was de opkomst toch ook enkele keren maar een man of zes.

Maar we hebben ook regelmatig met 12 of 14 mensen gefietst.

Behoudens een paar kleine schuivertjes zijn er nauwelijks valpartijen geweest. Het aantal lekke banden daarentegen lag iets boven het gemiddelde van de laatste jaren.

 

Over het hele jaar genomen heeft Marcel Braat de meeste kilometers gemaakt en voor een unicum gezorgd in het bestaan van de Bergse fietsclub, een Roosendaalse clubkampioen van team toer.

En op de valreep heeft team toer ook in 2014 nog een nieuw lid kunnen verwelkomen. Ad Boden heeft zijn inschrijfformulier mee naar huis genomen en gaat het invullen.

 

Op de laatste fietszondag van het seizoen was het opnieuw een zeer aangename herfstdag. De meeste deelnemers aan de sluitingstocht hadden dan ook voor de korte broek gekozen. Dré had op zaterdag vòòr zijn vertrek naar Zuid Afrika de waard van café Kerkzicht in Zegge gebeld en onze komst aangekondigd. De koffie met appelgebak zou om 10 uur klaarstaan.

Ook onze voormalige chauffeurs van de volgbus, Herman en Henk, waren van de partij. Zij reden als vanouds met de auto achter de groep aan naar de Zeg. Lekker in het zonnetje werden de kilometers afgelegd.

Op sommige plekken was de weg toch nog nat, met name waar de zon achter de bomen blijft. Dus uitkijken voor gladde klinkertjes in de bochten. De route werd goed gevolgd. Van Oud Gastel reden we over de Borchwerf naar Zegge, waar we precies voor de kerk uitkwamen bij het café.

 

De waard verwelkomde ons op het terras, het was veel te mooi om binnen te gaan zitten.

In het café bleken er oliebollen te koop te zijn waarschijnlijk voor een plaatselijke vereniging. Die hebben we maar aan ons voorbij laten gaan. Het was dan wel de sluiting van het fietsseizoen, maar toch nog geen oudjaar zeker.

 

Ook na de rust werd er goed doorgereden en op tijd gewisseld aan de kop van de groep. Tussen het theehuisje en Nispen stond de toch wel straffe wind pal op kop. Gelukkig reden daar de sterke mannen voorop. Net voor de Wouwse Tol had iedereen zijn kopbeurt gedaan.

Het laatste sprintje van het seizoen werd heel vroeg aangetrokken door Rens en Arn, die toch al voorin de groep zaten. Het gevolg was dat er een gat dichtgereden moest worden voordat de finale echt kon beginnen.

Wie er vervolgens de snelste was heb ik helaas niet kunnen waarnemen. Bij terugkomst in het clublokaal werd opnieuw besloten om het donkerbruine bier op het terras te nuttigen.

Een prima wegseizoen is afgesloten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten