Vive le Vélo!

Was de buienradar nou zo onduidelijk of was ik nog niet goed wakker toen ik de weersverwachting voor Bergen op Zoom checkte.

Het zou de eerste paar uren toch droog blijven of in ieder geval niet zo erg veel gaan regenen.

Daarom rond kwart over negen onder een flets herfstzonnetje op pad naar ’t Appeltje.  Lekker met de wind in de rug wat tempo gemaakt. De klim van de Langeweg genomen, de Antwerpsestraatweg overgestoken en dwars door Borgvliet naar Lievensberg.

 

Vielen er hier al enkele druppels? Het leek er toch op.  En net voor het tunneltje naar het bos werd ik ingehaald door Peter W. die zelfs al een regenjack aangetrokken had.


Toen ik bij de startplaats arriveerde regende het gewoon.  Op mijn aanwezigheid onder deze weersomstandigheden werd enigszins verbaasd gereageerd, maar er waren toch zeker nog 12 anderen op komen dagen.

Er werd één groep geformeerd en Dré stelde voor om te gaan zigzaggen.  Dit leek me een goed idee, dan heb je zeker minder last van de regen? 

Met 13 Pedaleurs het natte bos in dan maar.

 

Helaas, het bleek gewoon een bui te zijn die de hele ochtend zou duren.

Na wat heen en weer rijden door bos en heidetuin, waar René V een bocht miste, besloten we na iets meer dan 10 kilometer de warmte van ’t Appeltje en de koffie op te zoeken. 

Een paar dapperen vervolgden de route, wij hebben ze niet meer teruggezien.

 

Tijdens het vervroegde koffiedrinken kwam ook Sinterklaas even langs in ’t Appeltje.  Voor ons had hij echter geen tijd, hij verdween al snel met een vrouwelijke Piet de trap op.

Na gezellig een paar koppen koffie te hebben gedronken en wat bijgepraat te hebben besloot toch maar ieder zijns of haars weegs te gaan.

 

Peter, Jan en ik hebben onze fietsen nog afgespoten en gingen vervolgens samen richting huis, dit bleken nog een paar koude, natte kilometers te worden.  Eenmaal op de Plaat aangekomen hield het op met regenen…

 

Ondanks de korte en natte tocht bleek ook nu weer dat de liefde voor de fiets de Pedaleurs ieder weekend weer samenbrengt.

 

Vive le vélo; vive les Pédaleurs.

 

Rens

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten