Moretustocht

Beste sportvrienden,

 

 

Eerste Paasdag is traditiegetrouw een dag voor het hele gezin. Tweede Paasdag is voor velen de “doe-dag”. Bij uitstek dus een dag voor ons fietsvrienden! Ondanks de waarschuwingen voor heel slecht weer, toch de wekker gezet en klokslag 07.00 uur eruit, want er moest gefietst worden.

En zoals al zondag voorspeld, gaven de buienrader in België en Nederland code Gevaarlijk af. Wachten, naar buiten kijken, weerbericht nazien, weer naar buiten kijken... Wat te doen? Uiteindelijk toch maar aangekleed en naar het verzamelpunt gereden. We waren welgeteld met 5 mede-pedaleurs en na wijs beraad werd er besloten te fietsen. Gezamenlijk hadden we besloten de ”Moretustocht “ gewoon te rijden. Want volgens Kees hadden we de wind tot en met Rilland tegen en daarna zouden we er geen last meer van hebben. Dan zou de wind ons alleen nog maar duwen. Wij vermoeden nu dat Kees niet helemaal goed heeft opgelet toen Helga van Leur de dag ervoor haar toelichting op de weersvoorspellingen gaf...

 

 

We vertrokken richting het zuiden en na amper twee kilometer gereden te hebben werden we letterlijk van de weg geblazen. Met veel kunst en vliegwerk wisten we ons staande te houden. Jeroen besloot toen dat het veiliger was voor hem om te stoppen. Hij reed met verhoogde velgen; een prooi voor de wind in de polder. Achteraf was dit een heel wijs besluit.

 

Wij gingen door met z’n vieren. Op weg naar Rilland waar volgens Kees Pelleboer de wind vanaf daar in ons voordeel zou gaan werken. Niets was echter minder waar. Eenmaal in de polder was duidelijk de wind de baas en of we nu van links of rechts kwamen, vooruit of achteruit gingen, we werden letterlijk alle kanten op geduwd en geblazen. Behalve de goede.

 

 

Dankzij de brede ruggen van Arn en Kees werden de anderen veilig door de polder heen geloosd. Om in de termen van Pasen te blijven, het was een ware kruisweg om via de polders weer het vasteland te bereiken. In Ossendrecht besloten we dan ook om af te wijken van de route. Na de pauze zouden we via Huijbergen naar de Wouwse Plantage fietsen om Dre af te zetten in Heerle en daarna weer naar huis gaan. Maar eerst koffie, in Café de Kroon in Huijbergen. Daar waren we aan toe! Na zo een ware veldslag smaakt de koffie op z’n best.

 

 

Wel deden daar zoals gewoonlijk natuurlijk weer de stoerste verhalen de ronde. Wind? Waar, waar? Dat viel toch wel mee! ”Toch nog een hoog gemiddelde!!!”

 

 

Een ding is zeker, volgende keer verzeker ik mij van een OV kaart. Kom ik bij deze extreme weersomstandigheden zeker thuis! Gewoon met fiets en al de bus in. Al met al zijn we toch nog heel thuis gekomen en met een totaal van 62 km en toch nog een redelijke moyenne kunnen we terugkijken op een geslaagde dag.

 

 

Zoals ik ben begonnen, eindig ik ook graag. Sportvrienden, bedankt voor de leuke dag!

Ik ben weer een uitdaging en ervaring rijker.

 

 

Jan

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Arn (vrijdag, 01 april 2016 19:25)

    Heel erg leuk verhaal, Jan. Maar wind? Waaide het :-)?

Contact gegevens

Postadres:

 Agger 8

 4617 NM Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

zo

15

apr

2018

Zwarte Ruiterroute

Beste allemaal,

 

We zijn net 6 ritten van huis dus tijd voor een update.

Verzamelen, zoals gewoonlijk;

Zondagochtend 08.30 uur bij café Krijnen, Dubbelstraat, Bergen op Zoom.

 

Mede dankzij het goede weer waren we goed vertegenwoordigd, 12 pedaleurs en Frits als gastrijder.

Dat alles over een tocht met een afstand van 90 km.

meer lezen 0 Berichten

za

31

mrt

2018

Kalmthoutse Duintjes

De zomertijd is ingegaan met als gevolg dat de vertrektijd is vervroegd naar 09.00 uur. Elf Pedaleurs en een gastrijder ("toevallig" ook 'n Buermans) verzamelde zich bij het hek... helaas geen Rianne!

Dré had de navigatie ingesteld op de Kalmthoutse Duintjes... 'n kilometer of tien "die kant op". Jack, Kees en Marcel hadden andere plannen.

meer lezen

za

24

mrt

2018

Goede doel 2017

Annemarie Janssens van Kidsride en boswachter Erik de Jonge van Brabants Landschap hebben van RTC De Pedaleurs uit Bergen op Zoom een cheque van respectievelijk 200 en 800 euro gekregen.

meer lezen 0 Berichten