Moretustocht

Beste sportvrienden,

 

 

Eerste Paasdag is traditiegetrouw een dag voor het hele gezin. Tweede Paasdag is voor velen de “doe-dag”. Bij uitstek dus een dag voor ons fietsvrienden! Ondanks de waarschuwingen voor heel slecht weer, toch de wekker gezet en klokslag 07.00 uur eruit, want er moest gefietst worden.

En zoals al zondag voorspeld, gaven de buienrader in België en Nederland code Gevaarlijk af. Wachten, naar buiten kijken, weerbericht nazien, weer naar buiten kijken... Wat te doen? Uiteindelijk toch maar aangekleed en naar het verzamelpunt gereden. We waren welgeteld met 5 mede-pedaleurs en na wijs beraad werd er besloten te fietsen. Gezamenlijk hadden we besloten de ”Moretustocht “ gewoon te rijden. Want volgens Kees hadden we de wind tot en met Rilland tegen en daarna zouden we er geen last meer van hebben. Dan zou de wind ons alleen nog maar duwen. Wij vermoeden nu dat Kees niet helemaal goed heeft opgelet toen Helga van Leur de dag ervoor haar toelichting op de weersvoorspellingen gaf...

 

 

We vertrokken richting het zuiden en na amper twee kilometer gereden te hebben werden we letterlijk van de weg geblazen. Met veel kunst en vliegwerk wisten we ons staande te houden. Jeroen besloot toen dat het veiliger was voor hem om te stoppen. Hij reed met verhoogde velgen; een prooi voor de wind in de polder. Achteraf was dit een heel wijs besluit.

 

Wij gingen door met z’n vieren. Op weg naar Rilland waar volgens Kees Pelleboer de wind vanaf daar in ons voordeel zou gaan werken. Niets was echter minder waar. Eenmaal in de polder was duidelijk de wind de baas en of we nu van links of rechts kwamen, vooruit of achteruit gingen, we werden letterlijk alle kanten op geduwd en geblazen. Behalve de goede.

 

 

Dankzij de brede ruggen van Arn en Kees werden de anderen veilig door de polder heen geloosd. Om in de termen van Pasen te blijven, het was een ware kruisweg om via de polders weer het vasteland te bereiken. In Ossendrecht besloten we dan ook om af te wijken van de route. Na de pauze zouden we via Huijbergen naar de Wouwse Plantage fietsen om Dre af te zetten in Heerle en daarna weer naar huis gaan. Maar eerst koffie, in Café de Kroon in Huijbergen. Daar waren we aan toe! Na zo een ware veldslag smaakt de koffie op z’n best.

 

 

Wel deden daar zoals gewoonlijk natuurlijk weer de stoerste verhalen de ronde. Wind? Waar, waar? Dat viel toch wel mee! ”Toch nog een hoog gemiddelde!!!”

 

 

Een ding is zeker, volgende keer verzeker ik mij van een OV kaart. Kom ik bij deze extreme weersomstandigheden zeker thuis! Gewoon met fiets en al de bus in. Al met al zijn we toch nog heel thuis gekomen en met een totaal van 62 km en toch nog een redelijke moyenne kunnen we terugkijken op een geslaagde dag.

 

 

Zoals ik ben begonnen, eindig ik ook graag. Sportvrienden, bedankt voor de leuke dag!

Ik ben weer een uitdaging en ervaring rijker.

 

 

Jan

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Arn (vrijdag, 01 april 2016 19:25)

    Heel erg leuk verhaal, Jan. Maar wind? Waaide het :-)?

Contact gegevens

Postadres:

 Agger 8

 4617 NM Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

za

28

sep

2019

Clinic TC Nuenen

Hallo Peter,

 

Bedankt voor jou inzet en van Kees en Jack. Het was een geslaagde kennismaking met de Brabants Wal met inzet van de fietsclub De Pedaleurs.

meer lezen 0 Berichten

ma

23

sep

2019

Driedaagse 2019, Holten (verslag toer)

Driedaagse 2019, Holten, team toer

 

In het donker met ±5°C op de thermometer is op vrijdag 20-9-2019 een viertal opper bikkels uit Zuid West Nederland op de racefiets gestapt om richting Holten te rijden. Waarvan geen één echte geboren en getogen Bergenaar. In totaal een tocht van dikke 210+ kilometers, onderweg voorzien van 3 stops.

meer lezen 1 Berichten

zo

22

sep

2019

Driedaagse 2019, Holten (verslag MTB)

Vrijdag 20 september 2019. Om half negen ’s morgens melden zich de eerste Pedaleurs met hun tassen en hun fietsen. Jan heeft weer een bus kunnen regelen die dit keer richting Holten zal rijden. Daar, op vakantiepark De Lindenberg, zijn 6 bungalows gereserveerd. Daar zal een select gezelschap Pedaleurs twee nachten en drie dagen doorbrengen. Dit jaar geen tweedaagse maar een driedaagse om het 50 jarig jubileum van de club extra kleur te geven.

meer lezen