MTB tocht, 22 februari 2014

Na een week of vijf niet gefietst te hebben was het weer een tijd op de MTB te bestijgen.Dus naar het Appeltje. Daar aangekomen waren er al veel mensen op de fiets aanwezig, ik geloof in totaal wel een man of 17, inclusief een paar dames, top!

We hebben eerst met z’n allen een K2 oefening gedaan bij het Lievensbergbos. Hier zat van alles in, pittige klimmetjes, stukken zand en een stuk breed pad om gas te geven en een paar lastige bochten. Iedereen heeft twee keer de ronde gedaan, sommige zelfs drie keer. Mijn eerste omloop ging nog wel, maar bij de tweede kreeg ik al naar mijn hoofd geslingerd dat ik klom als een oud wijf, nou dan ken je je plek weer… Maar ik heb toch drie omloopjes gedaan. Het is altijd leuk om weer te oefenen, je leert er altijd je fietsvaardigheid mee te vergroten. Maar of de hardlopers op dit stuk daar nu zo blij mee zijn. Tsja, het bos is van iedereen.

Daarna hebben we collectief Kees op zijn vingers gekeken toen bij zijn achterband oppompte. Daarna zijn we gesplitst in meerdere groepen om iedereen afdoende te laten uitrazen, ikzelf had het al bekeken, de middelste groep, anders haalde ik half twaalf niet levend.

 

Vanuit het Landgoed Lievensberg zijn we met een man of 7 naar het Molenzicht bos gereden. Na twee keer rechte en een keer links hebben we een rondje rechts om bij de Molshoop gedaan. Altijd een leuk stukje. Daarna via de Kloof de Zurenhoek overgestoken en wederom geklommen bij de Zandverstuiving, ook een pittig klim. Helaas kwam ik niet boven, er waren er een paar voor me afgestapt, noodzakelijkerwijs, maar volgende keer gewoon weer proberen om fietsend boven te komen, daar gaat het om.

 

Via het Woeste gedeelte (zeg maar gerust het natte gedeelte) naar de Huybergsebaan gefietst. De Nieuwe Drenck rechts laten liggen en door naar het Bloempjesven. Muis stil aldaar op deze zaterdag ochtend, prachtig stukje Brabant als het zonnetje door wil komen!

Via Mattemburg koers Noord Oost gepakt, iedereen kon een beetje aanpikken toen Dre en ondergetekende even gas gaven.Daarna Koers Noord naar Groot Molenbeek en naar het voetbalveldje voor een andere oefening. Grappig om te zien dat de andere twee groepen zo ongeveer rond dezelfde tijd aankomen op deze locatie, terwijl je ze onderweg niet tegenkomt.

 

De oefening was deze keer tikkertje op de fiets! Vierkant vak uitgezet, iedereen in de laagste versnelling fietsen en twee tikkers, Jack en ik. Het doel is om bij iedereen voetje aan de vloer te krijgen of buiten het vak te werken door alleen te fietsen met je handen aan het stuur, lichaamscontact mag maar bescheiden. Dat tikken is dan knap lastig gebleken. Zelfs met drie tikkers lukte het niet om het vak leeg te krijgen. Het lijkt zo eenvoudig, maar niets is minder waar, toch zeker als een paar fanatiekelingen de tikkers het lastig proberen te maken.

AL met al heeft iedereen weer een beetje fiets behendigheid opgedaan.

 

Na een klein anderhalf uur fietsen was het tijd voor koffie bij Partycentrum ‘t Appeltje. Er ligt weer een enerverend ochtendje bosfietsen achter ons van in totaal 22,5 km.

 

Tot volgend fietsweekend!

Uw verslaggever uit Tullepetaonestad

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten