MTB tocht, 22 maart 2014

Na wat discussie over in 1 groep fietsen of niet, vertrokken we als 1 grote groep onder leiding van Kees Schrauwen die ons door het bos tegenover het Appeltje leidde en een stukje van de groene route. Het tempo lag redelijk hoog (voor sommigen) waardoor we na ongeveer 20 minuten hebben besloten om in 2 groepen verder te fietsen.

De langzamere groep is linksaf geslagen en vervolgde hun weg door een nat en modderig stuk bos. Rene heeft ons langs wat natuur- en rustgebieden geleid langs een landgoed richting Wouwse Plantage. In het Bos Wouwse Plantage hebben we even rondgereden met af en toe een stop om wat te eten en te sleutelen aan mijn fiets, waarna ik weer kon schakelen en niet continue op het kleinste blad hoefde te fietsen.

We zijn het bos uitgefietst een stukje over een geasfalteerde weg waarna Rene ons meenam over bloemrijke akkers, mooi hoor. Daarna nog een stukje bos en toen kwamen we bijna uit bij ‘Trapke op’. Daar zijn we langsgereden en linksaf de weg overgestoken om daar het bos weer in te gaan richting de vliegbasis. Daar hebben we langs het hek gefietst en zijn we de weg nogmaals overgestoken om via de bekende paden terug te fietsen richting het Appeltje.

Ondanks dat de verkoudheid sommigen van ons nog dwars zat, hebben we een heerlijk ritje van zo’n 23km gefietst door een soms nat en modderig bos. Bij het Appeltje zat de snellere groep al aan de koffie op het (toch wat koude) terras. De snellere groep is vandaag o.a. langs het Bergsven, de vliegbasis, Herenthals en Mattemburgh gefietst, een rit van zo’n 27km.

 

Martijn

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten