MTB tocht, verslag

Het was voor mij alweer drie weken geleden dat ik op de mtb ben gestapt, en ja, je weet dan dat je het risico loopt op te vallen bij René, die mij onmiddellijk strikte voor een ritverslag vandaag.

Op de groepsapp regende het al afzeggingen, en buiten was dat al niet veel beter.

Door de regen stonden slechts 5 Pedaleurs aan de start, René van O, Tjerk, Joop, Marcel en Kees Sim. Onze vaste gastrijder uit Middelharnis, Ad Korteweg, complementeerde het halve dozijn. Opvallende afwezigen voor mij waren Dré en Bart, die me eerder deze week nog verzekerde dat hij er vanmorgen na een periode van lange afwezigheid bij zou zijn.

 

Onder leiding van onze coördinator René reden we door Lievensberg naar de Heimolen. Het bos was nat, de paden gingen nog wel, maar door de hevige regenval hingen de takken laag en door de vele bladeren reed je jezelf steeds weer nat.

Via de Kraaienberg ging het naar Mattemburgh. Langs het hek was het helemaal slecht, door de zonnige periode staat alles goed in bloei en dat laat voor de fiets en mens bijna geen ruimte meer over. Het was ook in dit gedeelte dat ik het minder naar mijn zin kreeg. Voor de hondenclub gingen we links terug richting het Woeste Gedeelte, dat we deze keer rechts lieten liggen. Er was nog wel tijd voor de zandvlakte bij de Zurenhoek, waar een paar fanatiekelingen nog de heuveltjes meepakten.

 

Via Boslust ging het nu kriskras terug, bij de Leugenaarshoek creëerden we nog een nieuw pad richting de Manege. Door het bos van Zoomland, waar we de droogste paden hebben opgezocht, reden we terug naar ’t Appeltje, waar we om kwart voor 11 terugkeerden. Ruim op tijd voor Marcel, die een droog pak kon aantrekken om daarna om 11 uur nog een clinic te verzorgen.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    marcel (zaterdag, 10 mei 2014 20:15)

    was idd een pittig ritje ivm het slechte weer,de bijgeplaatse foto zegt genoeg! :)

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten