Buurlandtocht, 85 km

Maandag 9 juni, 2e Pinksterdag, nog even een flinke testrit met de club en dan moeten we klaar zijn voor Limburgs mooiste op 14 juni!!

De drie musketiers uit Roosendaal gaan de uitdaging op de Limburgse heuvels aan.

Dus samen met Marcel en Peter fietsen we reeds om 7.45 uur naar Bergen op Zoom. Bij de Heide slaat Peter af voor een soloritje over de Oesterdam, Ossendrecht, Essen en Zundert naar huis.

Voor Marcel en mij staat de Buurlandroute met de club op het programma.  In Bergen op Zoom komen we aan het begin van de Dubbelstraat Jeroen v/d Ploeg tegen. Met z’n drieën komen we bij Krijnen aan. Daar zitten Han, Arn, Kees, Jan, Toine en Gilbert (leuk je weer te zien) al te wachten. Even later volgt ook Jeroen van Schagen, nog nipt op tijd (hij had vorige week reeds voldoende uitgeslapen…) zodat we met 9 man vertrekken voor de Buurlandroute.

 

Zoals altijd gaat Jeroen v/d P op kop rijden om ons vakkundig uit Bergen op zoom te loodsen. Via Heerle en Wouw komen we bij de Tolberg in Roosendaal uit.Via de mooie vijver aldaar rijden we via de Haiinksestraat naar Nispen. Soms ‘geholpen’ door een paar ‘2e Pinksterdag’ autorijders ons al inhalend... Er blaast een zacht ZO windje, Arn zit al een tijdje op de rechter kop, waarna we draaien en ik denk: “we trekken samen nog even flink door”, maar Arn roep na ±2 minuten weer, “doordraaien maar, anders blaas ik mezelf finaal op”.

Samen met Jeroen van Schagen nemen we het peloton de grens over, België in, door Essen, bij de stoplichten met de Antwerpsesteenweg naar rechts en dan ‘immer gerade aus’ naar de Kalmhoutsesteenweg. Ondertussen rouleren we lekker door en babbelen we aardig af in het peloton, afgewisseld met auto voor, auto achter, tegen. 

 

Halverwege komen we in Putte, onze rustplaats bij het gesloten café het Witte Paard! De auteur zal hierover geen aanvullende opmerkingen in het verslag plaatsen, dit is ter plekke al voldoende gedaan. Gelukkig is om de hoek ook een leuk café en open. Daar schenken ze ook koffie en voor de Trekkies onder ons, een appeltaart. Lekker hoor!

Zoals te doen gebruikelijk hebben we een leuk woordenspel met lachsalvo’s met de serveerster, dat hoort er sinds kort bij.

 

Na de rust pakken we de route weer op richting Kapellen, waar we een rondje doodlopende straat meepakken. Ik heb de oude dame die buiten op straat stond nog nooit zo raar zien kijken:” Negen renners in een doodlopende straat, wat komen die hier doen?” om na 20 seconden ze allemaal wederom een goede morgen te wensen, en met een glimlach van oor tot oor! Opmerkingen over het lezen van het routeboekje ben je gelijk vergeten als je de blik van de dame ziet.

 

Daarna via de binnenlanden (links, rechts, rechts, links en weer rechts) van Stabroek en Zandvliet koers pal Noord aangehouden naar Ossendrecht.  Via Calfven en Hoogerheide, maar eigenlijk zou dit net Osserheide , Calfheide, Hoogerdrecht of Ossenven kunnen heten, het is een conglomeraat van deze drie dorpjes, komen we in Huijbergen uit.

Inmiddels hebben we er dan een kilometer of 70+ van de clubroute opzitten en het begint een beetje te betrekken en flink donker te worden. Wat gaan de Roosendaalers doen, rijden ze mee tot een dichte voordeur van het thuishonk of piepen ze eerder rechtsaf terug naar het Oosten. Het is het laatste geworden, waar de Bergenaren de Moerkantsebaan opdraaien en nog een klein stukje finale inzetten, draaien Marcel en ik naar het Oosten en rijden we parallel aan de grens via Nispen naar Roosendaal.

 

Uiteindelijk een geslaagde trainingsrit van 103 km met een gemiddelde van 28,5 km/u zonder enige regendruppel.

Laat het communiefeestje van deze middag met lunch en BBQ maar komen!

Daarna is het “Limburg, here we come”!

 

Uw verslaggever uit Roosendaal


Groet Pytrik

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten