MTB-tocht, 28 juni

Om 9 uur stond een ieder weer paraat bij het Appeltje. Om een ieder weer lekker te laten rijden ontstond er weer een “natuurlijke” formering van 2 groepen. De “snelle” groep met Joop, Martijn, Cees H, Rene, Bart, Gerco,  Rianne en Marinus. En de tweede groep  bestaande uit Tjerk, Silvia, Cees S, Annemie, Mario, Karin, Danielle. Ondanks de zogenaamde snelheids verschillen binnen de groepen, blijkt dat er meestal minimale verschillen zit in gereden kilometers.

In onze groep stelde Bart voor om richting Hoogerheide en Huijbergen te rijden, deels verhard en deels onverhard. Wij vonden het prima. En dan misschien de bergjes in Huijbergen over te slaan. Dit was natuurlijk voor Gerco onbespreekbaar. Elk heuveltje wat in de buurt van de rit zit moet worden bedwongen.

Dus leidde eerst Bart ons richting Hoogerheide en Huijbergen waarna Gerco het natuurlijk overnam in de “bergen”. Bergje op lukt mij nog wel een beetje maar zo snel afdalen in het losse zand zoals Gerco en Marinus konden was mij een raadsel. Toen zag ik het geheim van Marinus. Hij kon namelijk vanaf het stuur zijn zadel laten zakken, zodat het zwaartepunt wordt verlaagd. En als ik het goed heb, deed hij ook nog aan motorcross. Dus vandaar….

 

Alles ging redelijk voorspoedig totdat Martijn gewoon in een bochtje onderuit ging in het losse zand, en daarbij met zijn voorwiel zo terecht kwam dat er een flinke slag in zat. Na ampel overleg werd besloten dat het onverantwoord was om daarmee verder op zandpaadjes te rijden. Besloten werd om met een klein groepje voorzichtig op de verharde wegen terug te rijden van Huijbergen naar het Appeltje. Dus Rene Cees H, Martijn en Joop reden voorzichtig terug terwijl de anderen nog konden vlammen op de Nootjesberg. 

Bij het Appeltje werd een ieder weer verenigd, en onder het genot van een lekker bakje, werden weer de spannende verhalen opgehaald  van de bedwongen of nog te bedwingen toppen in Alpen en Pyreneeën.  Ondanks het pechgeval toch weer een lekker tochtje gefietst. En met 40 en 36 km toch weer de kilometers gemaakt.

 

Cees H

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten