Hamburgertocht, 76 km

Het is “ the Ride after”, het geslaagde Tweedaagse van de Pedaleurs.

De ochtend begon heel vroeg met stevige buien waardoor ik het vermoeden kreeg dat het aanwezigheidsgehalte wat aan de lage kant zal zijn.

Aankomend bij Krijnen wordt mijn vermoeden werkelijkheid. Ikzelf ben al iets later dan normaal, 10 voor half negen, en op dat moment was alleen Kees Schrauwen aanwezig (incl het inmiddels welbekende ALI jasje!).

Kort daarna volgen Gilbert  en Jeroen van Schagen  en dan staat de teller op helaas vier Pedaleurs. Reden voor de lage opkomst is niet alleen de regenval, maar ook dat er een aantal met vakantie zijn.

Vier wordt na een bericht van Kees naar beneden gesteld naar drie, want hij kan maar een uur meerijden ivm een familiefeest. Nog voor we van start gaan vraag ik hoe de naam Hamburgertocht is onstaan? Gilbert antwoord met: Ging vroeger langs Leysdreamen McDonalds dwars door Roosendaal met al die K%$te fietspaden!

 

We vertrekken met zijn vieren met flinke zijwind/tegenwind richting Wouw, Kruisland, Oud-Gastel naar Oudenbosch. Ondertussen zit Kees een route terug naar huis te bedenken die niet door Roosendaal gaat. Wij slaan met 3 Pedaleurs in Boschenhoofd af bij de kerk richting Hoeven, Kees gaat vanaf hier terug naar huis. Wij rijden door Hoeven naar Etten-Leur voor de gebruikelijke bakjes koffie  en zowaar we op het terras zit breekt ook de zon een beetje door.

 

Op weg voor deel 2 van de route, vanuit Etten-Leur, Sprundel door naar Rucphen, Roosendaal naar Nispen. Na Nispen richting Wouw zien we een een fikse bui naderen waardoor er toch stevig doorgefiets werd om droog terug te komen. Droog kwamen we terug bij Krijnen.

Kwart voor 12 kwamen we aan, 76km gefietst ( blijkbaar aan het begin een stukje overgeslagen), voldaan  en een biertje gedronken.

 

De naam Hamburgertocht kunnen we mischien beter veranderen in “ Bakkie in Etten” omdat er geen enkele link meer is met de Mc Donalds/ Leysdream. Moet hier op de ALV over gestemd worden...??

 

Mvg

Marcel

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten