Lepelstraat (B), 86 km

Beste sportvrienden,
 
Inmiddels is voor iedereen de vakantie afgelopen en dat was te zien aan de mooie opkomst van vandaag. Bij Team Toer staan nog 2 ritten open voordat we ons massaal met de mountainbikes in het bosrijke gedeelte van Bergen op Zoom en omstreken gaan storten. Vandaag stond echter eerst de uitdagende Lepelstraattocht in België op het programma.

Zoals gewoonlijk was het verzamelen bij Café Krijnen aan de Dubbelstraat waar om klokslag 08.30 uur het vertrekschot klonk voor de tocht met een afstand van 86 km. Met 13 pedaleurs en gastrenner Ad begonnen we vol goede moed. Echter, er deed zich een probleem voor! Met Dre en/of Jeroen als kopman is de route geen probleem, maar nu wist geen van ons de route. Het
gevolg; op veel plaatsen gingen we links waar we rechts moesten en andersom. Toch bereikten we met een strak gemiddelde van exact 30 km per uur ons bijna vaste stekkie in Klein Zundert, Café Den Hoek, waar de koffie wederom best smaakte. Bij Louis is het altijd goed toeven!
 
Ook de terugweg verliep zonder kleerscheuren, in een goed en strak tempo. Er werd op tijd gewisseld zodat niet elke keer dezelfde pedaleurs de kar zouden trekken. Wel werden er speldenprikken uitgedeeld, want wekelijks wordt er een punt afgesproken waar we de vrije koers inzetten. Een stuk over een afstand van ongeveer 5 km waar er in vol tempo wordt gekoerst en
waar we natuurlijk allemaal naar uitkijken. De afspraak was vandaag om over de hele afstand parallel met de A58 Wouw/Bergen op Zoom snelheid te maken.
Met goede benen en vol lef begon ondergetekende aan de strijd maar werd al vrij snel gepasseerd door Paul die echt als een torpedo voorbij kwam. Ook dat was van korte duur. Al vrij snel kwam de rest van de groep over ons heen denderen en tegen al dat Roosendaalse geweld is geen kruid gewassen.
Felicitaties zijn op z'n plaats; zij wonnen dan ook met volle overtuiging.
 
Zoals gebruikelijk werd de rode lantaarn gedragen door ondergetekende. Na de hergroepering reden we gezamenlijk naar ons clublokaal Krijnen waar we gezien het goede weer nog één keer konden genieten van een donkertje op het terras.

Het was weer sportief gezellig!
Tot volgende week, Jan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten