Team Toer, overzicht ritten t/m 3 mei 2015

Lang wordt er naar uitgekeken naar de datum 8 maart 2015, de start van de wegseizoen van Team Toer. Gelukkig de winterperiode achterlatend, gaan we op die datum van start met redelijk mooi weer voor de tijd van het jaar.

Een aantal komen uit hun “winterslaap” waar anderen vanuit het mountainbiken doorgaan op de weg, we verzamelen ons bij het bekende punt Krijnen in Bergen op Zoom. Het valt op dat er dit jaar geen fotograaf is.

De bekende club van mensen verzamelt zich om zich op te maken voor het seizoen 2015. Als nieuw spul valt nog op te merken dat Jan nieuwe schoenen aanheeft, die zien er goed uit!

Vanuit het coördinatieteam Toer is besloten om verzamel verslagen uit te brengen, het zal zo zijn redenen hebben maar ondertussen hebben we toch al de diverse routes gereden, ik noem ze even op:

  • ·         Openingsrit                       45 km
  • ·         Kruisbeekroute                 60 km
  • ·         Moerenroute                     83 km
  • ·         Moretustocht                      0 km ( is 83 km, maar door slechte weer heeft niemand gereden)
  • ·         Vlaketocht                         86 km
  • ·         Vaartroute                         83 km ( er staat op site 10 km teveel)
  • ·         Barlaquetocht                   83 km
  • ·         Mallandroute                    80 km
  • ·         Rode Weelroute               80 km

Ik wil nog wel stilstaan bij de Vlaketocht waar het tijdens de tocht met Jan totaal niet goed ging met gevolg dat er een ambulance gebeld moest worden. Gelukkig waren we er op tijd bij en is Jan nog steeds onder ons en revaliderend.


Ook het weer is in vergelijking met vorig jaar wat minder, of was het vorig jaar gewoon veel te goed in het begin? Dit zien we terug in de kledingkeuzes die gemaakt worden, heb nog weinig outfits gezien op de zondag die er “zomers” uitzagen, maar wat in het vat zit verzuurt niet dus ik verwacht een prima zomer  ;-)

Tijdens de ALV is er afgesproken dat we bij terugkomst in Bergen op Zoom we de snelheid zouden matigen, dat lukt nog niet helemaal dus aan degene die meerijden: let hierop ( of we moeten het wijzigen). Dit lukt bij de start per rit wel goed!


Ondertussen heb ik net voor de Mallandtocht een nieuwe “zondag”fiets aangeschaft waar ik het peloton mee kan verblijdenJ. De keuze is gevallen op een Wilier Cento 1 SR in de kleur rood. Ik was toevallig bij de lokale bikeshop en kon de verleiding niet meer weerstaan op vrijdagavond (heb er gelijk de volgende ochtend de Amstel Gold Race mee gereden!).


Verder gaat het per rit prima! Goede sfeer, stabiele opkomst. Er wordt tijdig gerouleerd , aanpassing aan een route ( door bv wegwerkzaamheden) wordt zonder morren geaccepteerd. Het enige dat ontbreekt is dat het leuk zou zijn om een paar leden erbij te hebben. Dus voor degene die dit leest en zin heeft om een keer aan te sluiten, die is bij deze uitgenodigd.


Mvg

Marcel

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten