Met hoeveel zijn we eigenlijk?

Na maanden van zomerse rust deze morgen mijn ATB Trek Superfly uit zijn zomerslaap gehaald.  De racer Trek Madone gaat na dit weekend voor een grondige check-up terug naar de fabriek.

Op naar ’t Appeltje dan maar in het gezelschap van Kees Sch. die zijn ATB al een paar keer meer ‘van stal’ had gehaald.

 

Daar aangekomen snel een rondje langs de ‘clinic’ mannen en vrouwen en vervolgens verzamelen bij de poort.

Zoals te doen gebruikelijk zijn de meeste dames keurig op tijd; kort voor vertrek arriveren nog wat mannelijke kleppers.Opmerkelijk mag het heten dat bij vertrek plotsklaps bijna alle dames zich bij de ‘clinicers’ schaarden; slechts een heldin reed met ons groepje van 8 personen mee.

Sjak nam het voortouw en snel waren we 'en route’. Voor mij was natuurlijk alles weer nieuw; ik had het hele seizoen op de weg gezeten. Sjak hield daar klaarblijkelijk rekening mee, want het eerste uur reden we betrekkelijk veel over verharde wegen. 

Na de korte rust, Sjak had een lekker plekje uit de wind en regen gevonden …. , hebben we weinig onverharde meters meer gezien; de Kalmthoutse Heide viel ons ten deel. Prachtige singletracks en iets minder prachtige zuigende modderpaden doemden iedere keer weer op uit het niets, hetgeen onze ‘ heldin’  de tekst ontlokte; “Komt er dan nooit een eind aan?’ Een van de mannen was inmiddels dusdanig de kluts kwijt dat ie sommigen van ons ‘dubbel’ zag. “We waren toch met zijn negenen?"

Toen eindelijk in de buurt van Huijbergen er een eind aan de lijdensweg kwam en er een verharde fietspad opdoemde, werd snel de smoes verzonnen dat het al redelijk laat was en dat we beter op de fietspad richting ’t Appeltje konden gaan. Zo gezegd, zo gedaan en ‘en groupe’  reden we met een redelijk tempo terug naar ’t Appeltje waar de beide andere groepen al aanwezig waren.

Met 49 kilometer op de teller en een mooie tweede helft van de trip konden we tevreden van chocolademelk en appeltaart gaan genieten. Wat een culinair feest! Want ook op zondag tijdens de slotkoers van de ‘toermannen’ , viel mij nog een stuk appeltaart ten deel. Schiet lekker op zo!

Arn

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten