Oud-Heverlee

Zaterdag 14 mei verzamelden we met zes Pedaleurs om een eendaagse te rijden in de omgeving van Brussel. In eerste instantie was het de bedoeling om naar Tervuren te gaan, maar op het laatste moment hoorden we dat daar de sporthallen bezet waren i.v.m. een groot evenement en zijn we uitgeweken naar Oud-Heverlee.

 

Rond kwart voor 9 vertrokken Joop, René van de Vlugt, Gilbert, Gerco, Jack en Kees Sim. om rond de klok van 10 uur aan te komen in Heverlee, een stadje in de buurt van Leuven. Nadat we onze fietsen in elkaar hadden gezet, en de laatste hand aan onze outfit hadden gedaan, reden we weg om de route op te pakken. Dat ging deze keer bijzonder snel.

 

De route was in het algemeen goed uitgepijld, alleen stonden de pijlen af en toe op plaatsen waar je ze niet zou verwachten. Na ca. 5 kilometer stond een pijl naar beneden aangegeven, die alleen door de laatste Pedaleur, René was opgemerkt. Hierdoor was het even zoeken naar een tunneltje, en erger, op dit gedeelte presteerde Kees het om twee keer, op nagenoeg dezelfde plek, te vallen. Leverde dit de eerste keer een natte broek op, de tweede keer moest hij wat langer blijven liggen en was een flinke bloeduitstorting op het scheenbeen waarneembaar.

Verder kregen we geen lichamelijk malheur, halverwege de rit kwam Gilbert er nog wel achter dat hij twee kettingblad-boutjes kwijt was, maar na een geïmproviseerde reparatie was ook dit euvel opgelost.

 

De rit bestond uit ca. 55 kilometer, en onder een matig zonnetje was het een fijne dag. Het parcours was grotendeels vlak tot vals plat, maar zeker in het middelste gedeelte zaten een aantal mooie klimmen en spannende afdalingen.

Ook deze eendaagse konden we ons motto, samen uit, samen thuis handhaven. Na afloop is nog gegeten bij een brasserie, waarna we rond de klok van kwart voor 5 weer terug waren bij ’t Appeltje en iedereen kon terugzien op een geslaagde dag.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten