Dijkenroute

Beste sportvrienden.
 
Zoals gewoonlijk 2e pinksterdag een dag met een sportieve uitstraling.
Zo ook bij ons, uiteindelijk zijn we toch niet voor niets een fietsclub!
Vandaag stond als uitdaging de “dijkenroute “op het program, een tocht over een afstand van 90 km. Voornamelijk smalle wegen door de polders van Tholen en  natuurlijk over diverse dijken.

 

Om klokslag 08.30 uur klonk het startsein van uit ons verzamelpunt sportcafé Krijnen .Maar niet voordat we individueel een kijkje hadden genomen en zo onze waardering hebben over gebracht aan de deelnemers van de Roparun die rond dat tijdstip massaal de markt van Bergen op Zoom passeerde.
Een geweldige prestatie waarvoor onze diepe waardering.

 

Na ons vertrek gingen we direct richting haven waarna we via de Halsterse en Thoolse weg al snel kwamen in het open poldergebied waar de wind ons parten speelde.Gewoonlijk wordt er tijdens een rit over en weer een praatje gemaakt maar nu was dat beduidend minder er werd veel van kop gewisseld.
Vooral stampend op de pedalen en met het over bekende “stoempen “waren we maar al te blij aan te komen bij ons rust punt camping Stavenisse waar de koffie zoals altijd heerlijk smaakt.

 

Onder het genot van een bakkie werden we nog even op de korrel genomen door onze huis conferencier Kees, vriend Paul moest het wel zeer ontgelden maar dit alles op een ludieke manier.
Getuige de foto die werd gemaakt door de uiterst vriendelijke uitbaatster is te zien dat we het goed naar ons zin hebben.
De terugweg ging voortvarender, geholpen door de wind en met wat opzwepende taal ging de snelheid veelal dik over de 30 km/uur.Nadat we de polder via Vossemeer hadden verlaten vervolgden we de weg terug naar Steenbergen, de Maai en Moerstraten om zo  weer in Bergen op Zoom terug te keren.
 
Na onze trip hebben we met zijn alle nog even na kunnen genieten van de fijne maar vooral sportieve tocht op het terrasje van Het Appeltje.
Hopelijk zijn we al een beetje klaar voor de tocht van volgende week!
De zeelandbrugroute.
 
Groeten en tot ziens.
Jan.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Frans de kok (woensdag, 18 mei 2016 19:50)

    Mooi verwoord Jan leuke rit

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten