Half koers

Zo kunnen we momenteel de stand van zaken binnen onze vereniging noemen.  Welgeteld zijn er 17 ritten verreden een kilometrage van 1200 km en met een moyenne van 29 km/uur.   

Met deze gegevens begonnen we vandaag aan de Noordschansroute.  Een tocht over 90 km met veel al smalle landwegen en vooral dijken waar keren en draaien up to date is.

Met de vaste kern “de diehards “van de club aangevuld met twee gast renners Kees en Ludo van team MTB begonnen we aan deze rit. 

Zoals gewoonlijk om klokslag 08.30 uur het startsein.

 

Al direct, van het begin, was duidelijk dat het tempo werd gedicteerd door de kleppers.  Goed en kordaat opletten was dan ook het advies want even een gat en je was verloren. Een goede samenwerking, op tijd draaien en enigszins geholpen door de wind bracht ons na 50 km bij rustplaats recreatiepark Bovensluis te Klundert.

Een prachtige horeca met al een even prachtige bediening liet ons de koffie met appelgebak goed smaken. Tijdens deze coupure werd duidelijk dat er niet wordt gespaard maar dat er zonder kleer scheuren retour vol zou worden gereden.

 

Na de start retour werd het feestje verstoord door een lekke band van ondergetekende.  Gelukkig dankzij de vlijtige handjes van onze huis monteur Kees en de sportieve lucht van Dre werd deze klus snel geklaard. Gezamenlijk werd de rit retour,via het Hollandsdiep Willemstad Heiningen en Steenbergen weer voortgezet. 

Al snel werd duidelijk dat het weer roet in deze rit zal storten.

Donkere wolken pakten samen en halverwege het parkoers gingen de sluizen open, met bakken kwam het naar beneden. Velen van ons besloten zich dat ook te beschermen met een regenjas. Even stoppen en daarna snel weer verder.

 

Geheel tegen de regels werd er niet gezamenlijk gestopt zodat een klein groepje regenjasloze renners zich konden verwennen met dit voordeel.  Met man en macht en verenigden krachten wisten de achterblijvers zich toch terug te vechten en ter hoogte van Steenbergen waren we weer een geheel. De messen werden alsnog geslepen zodat de laatste 15 km in volle vaart maar vooral op een sportieve wijze werden afgelegd.

 

Zoals gewoonlijk worden de meesten en de beste kilometers gereden na de rit en wel op het terras van ons clubhuis café Krijnen waar het zoals gewoonlijk goed vertoeven is.   

Al met al een gezellige dag maar vooral sportief en kijken we met veel plezier uit naar het volgend evenement de rit” surprises “volgende week.

 

Met dank aan onze gasten en vooral applaus voor je zelf zeggen we met veel plezier tot de volgende rit.

 

Groeten Jan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten