Weekendje Arnhem met de Pedaleur MTB-ers

Zaterdag 22 september

07.30 uur. Plaats van handeling is het terrein van MEPAVEX aan de Blankenweg in Bergen op Zoom.

Er worden fietsen in een bus geladen, veelal mountainbikes. Het mooie weer van de laatste tijd is op. Regen en wind is wat we kunnen verwachten. Tijd voor de jaarlijkse tweedaagse van de Pedaleurs dus. Een zestal leden van Team Toer is op vrijdag al op de fiets vertrokken. Team MTB arriveert op zaterdag morgen. Piet moest helaas op het laatste moment afhaken en bleef thuis. Miranda, Rianne, Annemie, Silvia, Martijn, René van Oers, René van der Vlugt, Peter, Gilbert, Wim en Fred geven hun tassen af in Postillion Hotel Arnhem en pakken hun fietsen om een mooi ritje te maken in de prachtige bossen in de omgeving.

Eerst op zoek naar een vignet om gebruik te kunnen maken van de mooie bossen van Natuurmonumenten. Bij Poutsma Fietsen hadden ze nog nooit van weekend vignetten gehoord… We besluiten om toch maar het bos op te zoeken en te handelen naar bevind van zaken.

Al snel dient het eerste pechgeval zich aan. Miranda trapt haar ketting muurvast bij de beklimming van een steil stukje aan het begin van de route. René van Oers en Gilbert wrikken net zo lang tot de fiets weer draait en we rijden verder. Korte steile stukken naar boven en even steile stukken naar beneden. Wenden en keren, singletracks, drops, stenen, los zand. Een prachtig parcours. Het werd een beetje te veel van het goede voor Miranda. Zij was na een weekje kwakkelen toch al niet okselfris aan de dag begonnen. Zij besloot om terug te rijden. Samen met Rianne zochten ze via het fietspad het hotel op. Na een tijdje veranderde het mooi parcours in brede zandpaden met weinig tot geen uitdaging. Peter prutste wat aan zijn Garmin en binnen no-time reden we weer over de mooiste stukken door het bos.

 

Fietsen maakt hongerig en in Restaurant De Harmonie in Laag Soeren wisten ze daar wel raad mee. Nog even contact gezocht met Miranda en Rianne. Miranda ging op weg naar huis: ziek. Voor Rianne bleek Laag Soeren te ver weg om alsnog aansluiting bij de groep te zoeken. Op weg dan maar naar het tweede gedeelte van onze rit. Goed en wel op weg werden we getrakteerd op een grote plensbui. Tijd voor de regenjassen. Het zou niet meer droog worden. Gaande weg veranderde de routes in lange steile hellingen en lange steile afdalingen. Een heel ander landschap dan de omgeving waar de MTB Pedaleurs normaliter op zaterdagmorgen mee worden geconfronteerd. De echte kleppers draaien daar hun hand natuurlijk niet voor om maar voor de niet-kleppers ging het licht steeds minder fel branden. Soms ging het licht helemaal uit… wat resulteerde in een wandeling naar boven. Na nog meer steile hellingen (en wandelingen…) werd Postillion Hotel Arnhem in de Garmin ingevoerd en na pakweg 65 kilometer konden de schoenen leeg gekiept worden en de kleren uitgewrongen.

 

Na een warme douche en droge kledij zochten we de collega’s van Team Toer op. Die waren al richting Het Mountainbikemuseum getrokken. Dat museum blijkt een merkwaardige verzameling van allerlei (mountainbike(?))fietsen van een al even merkwaardige museumdirecteur annex ex-aannemer met een gering gezichtsvermogen die toch nog graag op een fiets stapt. Wel een enthousiast verteller overigens. Zelfs René van Oers was onder de indruk… Na een heerlijk Zwaar Leven (een lokaal biertje) was het tijd om aan te schuiven voor het diner in het hotel. Na een smakelijke maaltijd en al even smakelijke consumpties van diverse aard, die afgerekend diende te worden met een moeilijk te doorgronden systeem van munten die al dan niet voor een bepaalde consumpties ingezet dienden te worden, werd het tijd om het bed op te zoeken.

 

Zondag 23 september

07.30 uur. Het is al licht en tijd om aan te schuiven bij het ontbijt. Fietsen maakt hongerig en een stevig ontbijt is daar een prima remedie voor. Intussen werd het programma voor de dag doorgenomen. Leidend hierbij waren de voorspellingen die op de talloze weer-Apps werden gepresenteerd. Regen om 12.00 uur, om 11.00 uur en sommige APPS voorzagen al regen om 10.30 uur. Wat te doen? Fietsen natuurlijk! Na een gezamenlijke start met Team Toer wist Peter wederom een prachtige route uit zijn Garmin te toveren in de nabijheid van het hotel. De Apps zaten er allemaal naast want al om kwart over tien werden de regenjassen weer tevoorschijn getoverd. Na nog een aantal lussen door het bos te hebben gereden zijn we via een de-tour, noodzakelijk om op een veilige wijze de autosnelweg te kunnen kruisen, terug naar het hotel gereden. Burgers’ Zoo en Schaarsbergen achter ons latend. Bijna 30 kilometer op de teller.

 

Een warme douche, droge kleren en de koffers inpakken. Het fietsen zat er op. In de foyer van het hotel wachtten we, onder het genot van een kop koffie, op de collega’s van Team Toer. Ook zij hebben de regenjassen tevoorschijn moeten halen. Fietsen in de bus geladen en voor iedereen een plekje in de auto’s zoeken en op naar Bergen op Zoom. Het zit er weer op de jaarlijkse 2-daagse van De Pedaleurs.

Nat maar geslaagd.

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten