Weekendje Arnhem met de Pedaleur MTB-ers

Zaterdag 22 september

07.30 uur. Plaats van handeling is het terrein van MEPAVEX aan de Blankenweg in Bergen op Zoom.

Er worden fietsen in een bus geladen, veelal mountainbikes. Het mooie weer van de laatste tijd is op. Regen en wind is wat we kunnen verwachten. Tijd voor de jaarlijkse tweedaagse van de Pedaleurs dus. Een zestal leden van Team Toer is op vrijdag al op de fiets vertrokken. Team MTB arriveert op zaterdag morgen. Piet moest helaas op het laatste moment afhaken en bleef thuis. Miranda, Rianne, Annemie, Silvia, Martijn, René van Oers, René van der Vlugt, Peter, Gilbert, Wim en Fred geven hun tassen af in Postillion Hotel Arnhem en pakken hun fietsen om een mooi ritje te maken in de prachtige bossen in de omgeving.

Eerst op zoek naar een vignet om gebruik te kunnen maken van de mooie bossen van Natuurmonumenten. Bij Poutsma Fietsen hadden ze nog nooit van weekend vignetten gehoord… We besluiten om toch maar het bos op te zoeken en te handelen naar bevind van zaken.

Al snel dient het eerste pechgeval zich aan. Miranda trapt haar ketting muurvast bij de beklimming van een steil stukje aan het begin van de route. René van Oers en Gilbert wrikken net zo lang tot de fiets weer draait en we rijden verder. Korte steile stukken naar boven en even steile stukken naar beneden. Wenden en keren, singletracks, drops, stenen, los zand. Een prachtig parcours. Het werd een beetje te veel van het goede voor Miranda. Zij was na een weekje kwakkelen toch al niet okselfris aan de dag begonnen. Zij besloot om terug te rijden. Samen met Rianne zochten ze via het fietspad het hotel op. Na een tijdje veranderde het mooi parcours in brede zandpaden met weinig tot geen uitdaging. Peter prutste wat aan zijn Garmin en binnen no-time reden we weer over de mooiste stukken door het bos.

 

Fietsen maakt hongerig en in Restaurant De Harmonie in Laag Soeren wisten ze daar wel raad mee. Nog even contact gezocht met Miranda en Rianne. Miranda ging op weg naar huis: ziek. Voor Rianne bleek Laag Soeren te ver weg om alsnog aansluiting bij de groep te zoeken. Op weg dan maar naar het tweede gedeelte van onze rit. Goed en wel op weg werden we getrakteerd op een grote plensbui. Tijd voor de regenjassen. Het zou niet meer droog worden. Gaande weg veranderde de routes in lange steile hellingen en lange steile afdalingen. Een heel ander landschap dan de omgeving waar de MTB Pedaleurs normaliter op zaterdagmorgen mee worden geconfronteerd. De echte kleppers draaien daar hun hand natuurlijk niet voor om maar voor de niet-kleppers ging het licht steeds minder fel branden. Soms ging het licht helemaal uit… wat resulteerde in een wandeling naar boven. Na nog meer steile hellingen (en wandelingen…) werd Postillion Hotel Arnhem in de Garmin ingevoerd en na pakweg 65 kilometer konden de schoenen leeg gekiept worden en de kleren uitgewrongen.

 

Na een warme douche en droge kledij zochten we de collega’s van Team Toer op. Die waren al richting Het Mountainbikemuseum getrokken. Dat museum blijkt een merkwaardige verzameling van allerlei (mountainbike(?))fietsen van een al even merkwaardige museumdirecteur annex ex-aannemer met een gering gezichtsvermogen die toch nog graag op een fiets stapt. Wel een enthousiast verteller overigens. Zelfs René van Oers was onder de indruk… Na een heerlijk Zwaar Leven (een lokaal biertje) was het tijd om aan te schuiven voor het diner in het hotel. Na een smakelijke maaltijd en al even smakelijke consumpties van diverse aard, die afgerekend diende te worden met een moeilijk te doorgronden systeem van munten die al dan niet voor een bepaalde consumpties ingezet dienden te worden, werd het tijd om het bed op te zoeken.

 

Zondag 23 september

07.30 uur. Het is al licht en tijd om aan te schuiven bij het ontbijt. Fietsen maakt hongerig en een stevig ontbijt is daar een prima remedie voor. Intussen werd het programma voor de dag doorgenomen. Leidend hierbij waren de voorspellingen die op de talloze weer-Apps werden gepresenteerd. Regen om 12.00 uur, om 11.00 uur en sommige APPS voorzagen al regen om 10.30 uur. Wat te doen? Fietsen natuurlijk! Na een gezamenlijke start met Team Toer wist Peter wederom een prachtige route uit zijn Garmin te toveren in de nabijheid van het hotel. De Apps zaten er allemaal naast want al om kwart over tien werden de regenjassen weer tevoorschijn getoverd. Na nog een aantal lussen door het bos te hebben gereden zijn we via een de-tour, noodzakelijk om op een veilige wijze de autosnelweg te kunnen kruisen, terug naar het hotel gereden. Burgers’ Zoo en Schaarsbergen achter ons latend. Bijna 30 kilometer op de teller.

 

Een warme douche, droge kleren en de koffers inpakken. Het fietsen zat er op. In de foyer van het hotel wachtten we, onder het genot van een kop koffie, op de collega’s van Team Toer. Ook zij hebben de regenjassen tevoorschijn moeten halen. Fietsen in de bus geladen en voor iedereen een plekje in de auto’s zoeken en op naar Bergen op Zoom. Het zit er weer op de jaarlijkse 2-daagse van De Pedaleurs.

Nat maar geslaagd.

Contact gegevens

Postadres:

 Agger 8

 4617 NM Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

zo

28

jul

2019

Zeelandbrugroute

Voorafgaande, aan deze tocht, werden we de hele week gewezen op de extremen voor wat betreft het weer, het zou warm worden, heet, heel heet.

Van code oranje tot en met code rood werden we diverse keren geattendeerd op de gevaren van grote inspanningen tijdens deze extreme temperaturen. Zo ook zaterdagmiddag, code oranje!! maar dat voor wat betreft de neerslag.

meer lezen 0 Berichten

zo

23

jun

2019

Familiedag, sfeerimpressie

Irene heeft tijdens de familiedag onderstaande foto's gemaakt.

meer lezen 1 Berichten

za

25

mei

2019

MTB ritverslag van Peter S.

Afgelopen zaterdag mijzelf weer eens gemeld bij het Appeltje voor een ritje op de mtb. Ondanks dat het dit weekend ook de Koos Moerenhout Classic was, viel de opkomst wel mee. Niet zo druk als het soms kan zijn, maar toch wel een aardige groep van veertien man en één gastrijder.

meer lezen 0 Berichten