5 & 12 maart 2022: Op pad met Groep 1

 

Tja… daar ga je dan.

Op uitnodiging van Jack en Jacco vertrok ik op zaterdag 5 maart, in het wiel van eerst genoemde voor een onbekend avontuur: op pad met de snelle mannen. In mijn kielzog sloten ook Gerco, Dennis en Peter aan (dit stelde mij niet erg gerust kan ik wel zeggen).

Jack en Jacco zijn al een paar weken de (enige) drijvende krachten van Groep 1. Terwijl de middengroepen steeds groter worden en zelfs opgesplitst moeten worden, blijft groep 1 beperkt tot een duo. In de middengroep had ik ondertussen een schijnbare reputatie opgebouwd van snelle rijder, met als gevolg dus de hierboven genoemde uitnodiging. Zou het lukken? Er is maar één manier om daar achter te komen…

 

Het was een enerverende ervaring. Stukje blauwe route (hier zelf op kop gereden), stukje Kalmthoutse hei, met eindelijk een rustmomentje en tijd voor extra energie in de vorm van een krentenbol. De extra energie was er niet alleen voor mij, maar ook voor Gerco en Peter! Die gaven nog eens even extra gas (… en bedankt).

 

Na 40 km kon ik m’n MTB eindelijk aan de kant zetten en neerstrijken op een bankje bij ‘t Appeltje. Bakje koffie… koekje erbij en uitpuffen. Lekker gereden, maar wel heftig: Garmin gaf het aan: 4 dagen hersteltijd!

 

De volgende zaterdag: ’t zelfde liedje. Weer op pad met Jack en Jacco, maar nu aangevuld met Cees en Martijn. Deze keer niet in het wiel van Jack, maar zelf op kop. Dit in het kader van: “we willen meer verschillende voorrijders” en “iedereen kan op kop rijden”. Rondje Bergse Plaat, Halsteren, Melanen, Fort de Roovere en zwarte route. We zijn zelfs de Kragge op gereden… en er gelijk weer af.

 

Op de juiste stukken van de route de wind in de rug en op andere gedeelten goed uit de wind gehouden door Jack. Onderweg nog een kleine strubbeling met een hondeneigenaar. Hoe zullen we dit netjes verwoorden… de combinatie van een loslopende rottweiler / blikje bier in de hand (10.30 uur!) en oortjes in, is geen succes. Jack heeft dit gelukkig subtiel opgelost. Martijn vond op een gegeven moment dat het niet snel genoeg ging en sleurde de groep op het viaduct met een sprintje uit elkaar. Moet je niet doen… we waren nog niet thuis. (Na afloop nog wel een compliment gehad van Martijn)

 

Deze keer stond er 42 km op de teller en m’n Garmin gaf aan: 3½ dag hersteltijd. Er zit vooruitgang in!

Volgende week kijken wat het dan wordt… en wie we kunnen strikken voor het volgende ritverslag ☺ 

 

Groeten, Silvia 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

za

23

apr

2022

Ritverslag van Jacco

Het zonnetje was als vroeg aanwezig, dus vlug op de mountainbike richting 't Appeltje. Daar aangekomen stonden er best al wat mountainbikers klaar.

André vroeg of er animo was om via het rondje Nispen door Essen naar de Wildertse duintjes te gaan.

Er was behoorlijk wat animo, we waren met een groep van 12 personen.

meer lezen 0 Berichten

ma

18

apr

2022

Strijen TDKI

’n Prettig rondje Hoeksche Waard.

 

Nu zo langzamerhand de regen, wind en herfstachtige dagen verleden tijd zijn biedt zich steeds meer de zon aan en kunnen we gaan genieten van de vele toer ritten die de Pedaleurs voor haar leden het komende seizoen heeft. Zo ook maandag jl., tweede Paasdag, hadden we een toer rit door de Hoeksche Waard.

meer lezen 0 Berichten

za

02

apr

2022

Ritverslag van Wim

Het was weer een mooie dag, lekker zonnetje, weinig wind, prachtig fiets weer. En dus stond er weer een aardige groep Pedaleurs klaar op het terrein van het Appeltje voor een MTB rit door de bossen van Bergen op Zoom.

meer lezen 0 Berichten