5 & 12 maart 2022: Op pad met Groep 1

 

Tja… daar ga je dan.

Op uitnodiging van Jack en Jacco vertrok ik op zaterdag 5 maart, in het wiel van eerst genoemde voor een onbekend avontuur: op pad met de snelle mannen. In mijn kielzog sloten ook Gerco, Dennis en Peter aan (dit stelde mij niet erg gerust kan ik wel zeggen).

Jack en Jacco zijn al een paar weken de (enige) drijvende krachten van Groep 1. Terwijl de middengroepen steeds groter worden en zelfs opgesplitst moeten worden, blijft groep 1 beperkt tot een duo. In de middengroep had ik ondertussen een schijnbare reputatie opgebouwd van snelle rijder, met als gevolg dus de hierboven genoemde uitnodiging. Zou het lukken? Er is maar één manier om daar achter te komen…

 

Het was een enerverende ervaring. Stukje blauwe route (hier zelf op kop gereden), stukje Kalmthoutse hei, met eindelijk een rustmomentje en tijd voor extra energie in de vorm van een krentenbol. De extra energie was er niet alleen voor mij, maar ook voor Gerco en Peter! Die gaven nog eens even extra gas (… en bedankt).

 

Na 40 km kon ik m’n MTB eindelijk aan de kant zetten en neerstrijken op een bankje bij ‘t Appeltje. Bakje koffie… koekje erbij en uitpuffen. Lekker gereden, maar wel heftig: Garmin gaf het aan: 4 dagen hersteltijd!

 

De volgende zaterdag: ’t zelfde liedje. Weer op pad met Jack en Jacco, maar nu aangevuld met Cees en Martijn. Deze keer niet in het wiel van Jack, maar zelf op kop. Dit in het kader van: “we willen meer verschillende voorrijders” en “iedereen kan op kop rijden”. Rondje Bergse Plaat, Halsteren, Melanen, Fort de Roovere en zwarte route. We zijn zelfs de Kragge op gereden… en er gelijk weer af.

 

Op de juiste stukken van de route de wind in de rug en op andere gedeelten goed uit de wind gehouden door Jack. Onderweg nog een kleine strubbeling met een hondeneigenaar. Hoe zullen we dit netjes verwoorden… de combinatie van een loslopende rottweiler / blikje bier in de hand (10.30 uur!) en oortjes in, is geen succes. Jack heeft dit gelukkig subtiel opgelost. Martijn vond op een gegeven moment dat het niet snel genoeg ging en sleurde de groep op het viaduct met een sprintje uit elkaar. Moet je niet doen… we waren nog niet thuis. (Na afloop nog wel een compliment gehad van Martijn)

 

Deze keer stond er 42 km op de teller en m’n Garmin gaf aan: 3½ dag hersteltijd. Er zit vooruitgang in!

Volgende week kijken wat het dan wordt… en wie we kunnen strikken voor het volgende ritverslag ☺ 

 

Groeten, Silvia 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten