Verslagje ardennen

Hoi hierbij mijn verslagje van de ardennen 😊 't Rijks 15 en 16 juni 2022

Woensdagochtend 8.15 uur met Joost, Sylvia, Andre, Jan, Joop en Rita aan de Rijtuigweg om de fietsen en helmen in te laden. Eerst nog een bakje koffie en toen op pad. Na zo'n 2.5 uur arriveerden we in Hotton.

De eerste rit in de middag was erg warm, het zou een zware rit worden van zo'n 28 km en 740 hoogtemeters. De kinderen hadden het zwaar en de rit is ingekort, uiteindelijk 18 km en 400 hoogtemeters. Het appartement was lekker koel, een omgebouwde oude stal, maar heel netjes en schoon. De mannen op de grote slaapzaal en ik met Sylvia op een andere kamer met stapelbed.

Lekker gewandeld naar het kamp van de kinderen, was nog wel even zoeken. Daar een broodje hamburger gegeten en voor de vlugge nog een tweede. Rest had een vegetarisch tweede broodje vanwege de hongerige pubers 😁 Terug gewandeld en nog lekker buiten gezeten met een biertje en een wijntje.

Volgende ochtend weer op tijd naar het startpunt om de fietsen uit te laden voor de kinderen. Met deze tweede groep hebben we de makkelijkere route gedaan zo'n 28 km en 325 hoogtemeters. Ze deden het heel goed, op een enkele keer na konden de meesten blijven fietsen, heel knap! Na de lunch de derde en laatste groep begeleid. Dezelfde route als in de ochtend. Ook dit ging prima.

 

Ik heb heerlijk genoten van het mooie landschap, het pittige klimmen, de kinderen helpen en het samenzijn met allemaal leuke mensen ❤️ Onderweg veel geleerd over de Ourthe, koeien, paarden, parasieten, Belgische frietkotten, we hebben vuurvliegjes gezien en wat kan Jan toch vertellen...

 

Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag 😊

Groetjes Linda

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten

zo

17

sep

2023

Nieuwe koffiestop Hoeksewaardtocht

Jan had dit etablissement (De Vlasfabriek in 's Gravendeel) benaderd om daar een pauze te houden tijdens de Hoeksewaardtocht. We werden enthousiast ontvangen en welkom geheten door Monique en haar team. 

 

De koffie alsmede en het gebak waren heerlijk. We komen hier zeker nog terug!

meer lezen

wo

17

mei

2023

3 daagse met het Rijks in Giethmen (gemeente Ommen)

Maandagmorgen om 8 uur was het al druk op straat voor de sportafdeling van het Rijks. De leerlingen die deel zouden nemen aan het sportkamp stonden al klaar met hun koffers op de bussen te wachten

Jan, Joost, Linda, Martijn en ondergetekende hadden de eer om de leerlingen 3 dagen op de MTB te gaan begeleiden.Het was even wachten op de vrachtauto voordat de fietsen ingeladen waren, maar rond half 10 konden jan en linda met de vracht op weg.

 

meer lezen 0 Berichten