3 daagse met het Rijks in Giethmen (gemeente Ommen)

Maandagmorgen om 8 uur was het al druk op straat voor de sportafdeling van het Rijks. De leerlingen die deel zouden nemen aan het sportkamp stonden al klaar met hun koffers op de bussen te wachten

Jan, Joost, Linda, Martijn en ondergetekende hadden de eer om de leerlingen 3 dagen op de MTB te gaan begeleiden.Het was even wachten op de vrachtauto voordat de fietsen ingeladen waren, maar rond half 10 konden jan en linda met de vracht op weg.

 

Joost reed met Martijn en ondergetekende met eigen auto en fietsen naar het kampeerterrein in Giethmen. De heenreis verliep voorspoedig en rond het middag uur kwamen we ongeveer allemaal tegelijk aan en konden de fietsen worden uitgeladen. De kinderen kregen intussen instructies hoe een tent op te zetten, de meiden links op het terrein , de jongens rechts en de leiding er strategisch tussenin (!!).

Joost was intussen onze etenswaar en sportdrank (😉) veilig gaan stellen in onze vakantiewoning in Den Ham, ongeveer 13 kilometer verder, een prachtig nieuwe woning met 3 slaapkamers, 3 badkamers en verder van alle gemakken voorzien, in aan landelijke omgeving.

 

Rond 14 uur stond de eerste activiteit voor de leerlingen op het programma. Wij kregen er 20 toegewezen voor de MTB tocht, de rest werd verdeeld over de activiteiten kajakken, boogschieten en gps wandelen..

Na een korte inspectie van de veters, de helmen en de zadelhoogte konden we vertrekken. We hadden de MTB route bij Lemele uitgezocht, vanaf het kamp ongeveer 4,5 km rijden voor de start.

Het weer was ideaal, lekker zonnetje, net iets te  veel wind, maar daar hadden we op de heenweg naar de start van de route en in het bos geen last van.

Pauze
Pauze

De start was effe lastig te vinden en hierdoor reden we een stuk dubbel, maar de kinderen hadden niks in de gaten. Op een enkele dramaqueen na werd er vlot gereden met Joost voorop. De keuze voor deze route bleek een perfecte te zijn: leuke klimmetjes, afdalingen en mooie singletracks.

Er zaten echte sporters tussen en Joost reed regelmatig met hen een stukje vooruit om ze aan hun trekken te laten komen bij het klimmen en dalen. Halverwege de route konden de leerlingen nog kiezen tussen een gemakkelijke afdeling of een technisch gedeelte met sprongen, rotsen en bruggetjes.

 

Natuurlijk hadden er verschillende kinderen weer te dikke kleding aan en de te weinig water bij, zoals gebruikelijk bij andere clinics.De terugweg ging lekker windop, voor sommigen was dit niet iets té, maar iedereen kwam netjes op tijd terug in het kamp.

 

Rond half 5 konden wij aan de “sportdrank” in onze vakantiewoning en rond 19 uur hadden we een tafel gereserveerd bij Tante Stoof in Hellendoorn, heerlijk gegeten daar.

Thuis gekomen nog wat sportdrank genuttigd voor het nodige spierherstel en rond middernacht naar bed.

Tecnnische bespreking
Tecnnische bespreking

Jan sliep met Cees op een kamer, Linda had een kamer voor zichzelf en Joost en Martijn deelden de derde.

Cees had een vooruitziende blik, want Jan lag zo te zagen dat Cees, die een luxe luchtbed had meegebracht, rond 1 uur naar de woonkamer  verhuisde om daar in alle stilte van zijn nachtrust te genieten.

8 uur op staan, ontbijten, lunchpakketje mee en op weg naar het kamp waar we die dag  2 keer de route met 2 andere groepen zouden rijden. Die verliepen nagenoeg hetzelfde als op de eerste dag.

Deze dag was echter op 1 punt minder succesvol. Het materiaal liet het afweten, herhaaldelijk gebroken kettingen. Dankzij het technisch vernuft van Jan en Joost kon dit gelukkig steeds weer gerepareerd worden, maar wel met veel tijdverlies iedere keer.

De fietsmonteurs
De fietsmonteurs

Rond 17 uur waren we deze dag weer in ons vakantiehuis, sportdrank nuttigen en op naar de Chinees, lekker gegeten, behalve de vis die bleek niet helemaal goed. Hierdoor werd Joost 's nachts geplaagd door krampen en maagproblemen. Veelvuldig nachtelijk toiletbezoek als gevolg.  De ochtend van de derde dag was hij nog zo beroerd dat ie niet mee kon naar het kamp voor de laatste 4e rit. Jammer, maar helaas.

De laatste rit verliep ook prima, wel weer een paar gebroken kettingen die ditmaal niet gerepareerd konden worden zodat enkele fietsen en leerlingen opgehaald moesten worden. De kettingen zijn  behoorlijk versleten en moeten dus eigenlijk allemaal vervangen worden

 

Nadat de fietsen ingeladen waren konden we weer huiswaarts keren. Voor het Rijks en ons groepje een geslaagde drie daagse, zonder noemenswaardige valpartijen of andere ongelukken.

Hopelijk tot volgend jaar!

 

Cees de Greef

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

wo

08

mei

2024

Driedaagse clinic ’t Rijks, Ommen

Hierbij een verslag van de driedaagse clinic ’t Rijks in Ommen op 6,7 en 8 mei 2024 met Silvia Buermans, Linda Heijboer, Jan van Egeraat, Gilbert Westdorp en ikzelf, Joep Vollebergh.

 

Een paar weken voor de clinic hadden we een “werkoverleg”. Een verslag van Jan gaf daarna een handig “draaiboek” hoe, wie, waar en wanneer we de clinic konden gaan begeleiden. Een slimme zet was vooraf de fietsen nog een serieuze inspectie (soms met reparatie) te geven. Tijdens de drie dagen in Ommen hebben we daar zeker profijt van gehad!

meer lezen 0 Berichten

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten