1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

Na een oproep in de Whatsapp-groep stonden er vanmorgen 9 dappere Pedaleurs klaar om deze rit van ca. 50km als clubrit te rijden. Even na half 10 reden Silvia, Dennis, Rens, Joost, Jacco (allen op de mtb) en de gravelrijders Dré, Ludo, Kees Schrauwen en ondergetekende (Kees S.) weg bij 't Appeltje om een kleine kilometer verderop links het natte, modderige bos in te draaien richting Zeezuiper.

Via een lus om Wouwse Tol heen ging het naar de Bolusberg en weer verder naar de Heide. Hier besloten we de groep in tweeën te splitsen, het tempoverschil was iets te groot.

Over Vrederust werd er richting de Spinolaberg gereden, en via het bekende dijkje na de Burg. Peterssluis ging het langs de Binnenschelde door naar het pad achter de Bergse Plaat. Hier was het laatste gedeelte opnieuw erg nat, maar goed doorheen te fietsen.

 

Na de Binnenbandijk volgende Hildernisse en het Mattemburgbos, via de Antwerpsestraatweg terug naar Lindonk. Over de Oude Zeeuwseweg richting Non Plus Ultra (het boerenpad dat hier ligt is echt te slecht in deze tijd van het jaar). Direct na het tunneltje sloegen we linksaf, Dennis verloor wat grip en gleed onderuit, gelukkig zonder al te veel malheur. Over de kasseien omhoog naar de Bossestraat, en via de Doelstraat weer terug naar Korteven.

Bij de Lange Steen reden we nog een lus door het bos langs het vliegveld, en over de Oude Postbaan kwamen we terug bij Heimolen. Ook hier werd nog gedraaid en gekeerd en uiteindelijk besloot een aantal mensen op de Huijbergsebaan direct naar huis te fietsen ivm drukke activiteiten in de middag.

 

De rit was geslaagd volgens de deelnemers, en zal zeker nog herhaling krijgen dit seizoen.

 

Tot volgende week!

Kees Simonis

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten