MTB ritverslag van Peter

Na 2 keer bijzondere ritten (techniekles en strandrit) had ik mij voorbereid op de eerste gewone rit met vertrek om 9 uur. Dus de avond tevoren een mooie wat langere tocht bedacht via Zoomland, Woeste gedeelte naar Wouwse Plantage en terug langs Walsestraat en Woensdrechtse Heide. Jammer voor de moeite want bij vertrek bleek dat er andere plannen waren.

Ter ondersteuning van de initiatiefnemers van de hindernisbaan in de blauwe route bij de Ligneweg in Halsteren was het de bedoeling om daar om 10 uur te verzamelen om te kijken wat onze club kon betekenen tegen de in de krant gemelde actie van natuurliefhebbers die weinig ophebben met mountainbiken. Binnen no time een leuk ritje bedacht waarmee we om exact 10 uur op het afgesproken punt aankwamen.

Waar de gedachtewisseling nu precies goed voor was is me nog niet helemaal duidelijk maar het lijkt een storm in een glas water omdat de nieuwe hindernissen de oude vervangen en gewoon op de bestaande route liggen. Alleen nog even een vergunning bij de gemeente regelen.

 

Ook omdat we het koud kregen besloot onze groep (Gerda , Ton en PeterW) weer op de fiets te stappen voor deel 2 van de geïmproviseerde tocht. Over het Rijksparcours door de Melanen en Fort de Roovere en vervolgens het moeilijkste deel van de zwarte route waarbij alle hindernissen probleemloos werden genomen. Daarna van Zanderijen tot de Wouwse Tol met heel veel wandelende padvinders langs de Zoom. Nog wat extra kilometers langs Zoomland en leidingenstraat voordat Lievensberg met de welverdiende koffie in zicht kwam.

 

Wie weet volgende week toch eindelijk weer een “gewone” tocht.

 

Peter W

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten