Driedaagse clinic ’t Rijks, Ommen

Hierbij een verslag van de driedaagse clinic ’t Rijks in Ommen op 6,7 en 8 mei 2024 met Silvia Buermans, Linda Heijboer, Jan van Egeraat, Gilbert Westdorp en ikzelf, Joep Vollebergh.

 

Een paar weken voor de clinic hadden we een “werkoverleg”. Een verslag van Jan gaf daarna een handig “draaiboek” hoe, wie, waar en wanneer we de clinic konden gaan begeleiden. Een slimme zet was vooraf de fietsen nog een serieuze inspectie (soms met reparatie) te geven. Tijdens de drie dagen in Ommen hebben we daar zeker profijt van gehad!

 

Het vertrek verliep volgens plan. Iedereen was fijn op tijd tussen 8:00 - 08:30 uur.

De fietsen inladen ging vlot: door de ervaring van voorgaande jaren werd dit (voor mij nieuw) maar voor de anderen een “routine” klus.  De tassen, weekenders, hadden we de dag ervoor al bij Gilbert ingeleverd. Dat maakte dat het vertrek naar Dennenoord in Giethem (lokatie van de leerlingen) https://www.jongerencamping.nl/  soepel verliep.

 

Daarna vertrokken we naar het vertrekpunt in Giethmen. Bagage naar de B&B, fietsen klaar zetten…laatste inspectie en nog een lunch.

De leerlingen waren inmiddels ook aangekomen en hadden hun popup tentjes verspreid over een groot veld.

 

De meiden links en dej ongens rechts, en als “grens” in het midden naast elkaar drie tenten van de docenten ;-)

 

En een mazzel dat we hadden, in Bergen op Zoom trok een enorme regenbui over terwijl wij een pachtige zomerse dag hadden! 

Rond 14 uur gingen we met de eerste groep pad. Leuke groep, veel enthousiasme en een spannende route al direct buiten de camping!  Het pad stond de eerste dertig meter vol water: dus je reed eigenlijk door een sloot. En…kort daarna klimmen over een omgevallen boom. Dat gaf direct een ”outdoor” gevoel bij de leerlingen. Veel geroep, gezonde spanning en veel plezier. Een leuke start.

De Lemelerberg heeft een prachtige route met veel variatie en schitterende natuur. https://www.mtbroutes.nl/overijssel/lemele  Klimmen, dalen, technisch, schapen, veld, berg, singletracks en brede paden. En een mooie natuurcamping pal aan het parcours (tip J). De ingehouden stoere bravour pubers, rustige en sportieve leerlingen zie je steeds actiever worden naarmate je verder gaat op de route.  Iedereen ging mee! Voor een enkeling bleek MTB toch niet de juiste sport. Jan ontpopte zich (beetje verplicht in zijn rol als bezemwagen) als heuse jongerenwerker voor de leerlingen die zeiden “ik kan echt niet meer” of “mtb is echt niet mijn  sport..” Kortom: Eerste dag was al gelijk een succes.

Daarna bezoek aan de lokale supermarkt. Met z’n vijven boodschappen doen ging verassend goed! Gilbert voor de warme maaltijd en de rest shopte ontbijt, sapjes en enkele hapjes. Die avond ontpopte Gilbert zich als een meesterkok.  Prima nasi, heeel erg lekker . Complimenten Gilbert: een mooi begin voor een traditie? (culinaire fietsmeerdaagse?).

 

De avond gezellig geëvalueerd en uiteraard naar elkaars verhalen geluisterd (ook naar een gezellige kerel die blijkbaar gewoond had in de Moeregrebstraat ) met een lekker potje bier (onbekende merken) beetje spa en uiteraard wat hapjes. 

Tweede dag ook weer fantastisch weer. Vandaag twee groepen. Buiten een gebroken ketting eigenlijk geen noemenswaardige technische zaken. Ook hier weer enthousiaste leerlingen. Heerlijk dagje dat voorbij vliegt. Linda is onze tom-tom. Dat doet ze prima. Eerste dag nog wat off-road, vandaag ging de route uit het boekje. En steeds sneller. De middaggroep ging zelfs naar gemiddelde (beweeg) snelheid van 15,4 km/hr. Op dat moment een record (vorige groepen 13,4 km/hr).

 

Deze dag sluiten we af met een hapje bij de lokale snackbar (snack and dine). Lekker gegeten, voor ieder wat wils. Chinees is dit jaar gepasseerd: recensies van vorig jaar waren niet zo goed.

 

Laatste dag een iets kleinere groep. Gilbert en Linda hielpen nog met de voorbereiding en vetrokken wat vroeger richting Berrege. Strikt 10 uur weer op stap met de laatste groep. Het slootje achter de camping is inmiddels deels veranderd in een modder baan. Dus nog uitdagender. Helaas zijn er toch een paar natte voeten gekomen. Ook vandaag weer prachtig weer en een snelle groep. Silvia is vandaag de gids en leid ons door de gehele route. Iets minder stops, lekkere snelheid. Helaas twee pechgevallen. Kettingbreuk en al in het begin van het parcours scheurt een zadelpenhouder in (framedeel). Iets terug kunnen buigen en zadelpen diep gestoken. Daardoor wel “lage” fiets en veilig. Dus verplicht het lange meisje ruilen met een andere leerling. Uiteraard beetje protest: maar er was wel begrip voor: bedankt kerel, heel sportief. Iedereen kan weer fietsen. Dat zagen we ook op het einde: Silvia had ze naar een nieuw record geleid: 15,9 km/hr. Allemaal trots.

 

Zo de clinics in Ommen zitten er op! Superleuk. Prima sfeer, gezellig en dankbaar door al die vrolijke koppies. Volgend jaar weer.

 

Terugreis ging voorspoedig. Iets vertraging maar geen noemenswaardige files. Fietsen met modder en al in de container…Dit was hun laatste ritje in Ommen. Volgend jaar nieuwe fietsen bij het Rijks! Top!

Bedankt voor deze super leuke dagen. Joep (mede namens Silvia, Linda, Jan en chefkok Gilbert)

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

zo

02

jun

2024

Audax jubileumtocht

Zondag 2 juni gingen 8 pedaleurs van start voor de jubileumrit ter ere van het 50 jarig bestaan van onze Roosendaalse collega’s, de Audax Klub Nederland.

meer lezen 0 Berichten

wo

08

mei

2024

Driedaagse clinic ’t Rijks, Ommen

Hierbij een verslag van de driedaagse clinic ’t Rijks in Ommen op 6,7 en 8 mei 2024 met Silvia Buermans, Linda Heijboer, Jan van Egeraat, Gilbert Westdorp en ikzelf, Joep Vollebergh.

 

Een paar weken voor de clinic hadden we een “werkoverleg”. Een verslag van Jan gaf daarna een handig “draaiboek” hoe, wie, waar en wanneer we de clinic konden gaan begeleiden. Een slimme zet was vooraf de fietsen nog een serieuze inspectie (soms met reparatie) te geven. Tijdens de drie dagen in Ommen hebben we daar zeker profijt van gehad!

meer lezen 0 Berichten

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten