Bergse Bode: De Pedaleurs nemen nieuwe atb’s in gebruik

BERGEN OP ZOOM - Al sinds 2006 verzorgt de oudste fietsclub van Bergen op Zoom mountainbiketochten en clinics om scholen en allerlei andere groepen kennis te laten maken met terreinfietsen. Daarbij worden twee vliegen in klap geslagen. Zo veel mogelijk mensen de beginselen van de mountainbikesport bijbrengen maar ook laten zien hoe mooi de bosrijke omgeving van de stad en de Brabantse Wal is.

 

Tot voor kort werd voor deelnemers die niet over een eigen fiets beschikten materiaal gehuurd bij verschillende verhuurders. Dat was niet altijd ideaal omdat pas op het laatste moment duidelijk was of alles in goede staat was en of de maten een beetje klopten met de lichaamslengte van degenen voor wie de fietsen bestemd waren. Sinds kort is dat verleden tijd. Vrijdag 7 februari werden 15 fonkelnieuwe mountainbikes afgeleverd door fietsspecialist Kees de Mooij bij partycentrum ‘t Appeltje van waaruit de mtb-activiteiten van De Pedaleurs plaatsvinden. Daarmee ging een lang gekoesterde wens van het clinicteam van de vereniging in vervulling. Door de deelnemersbijdragen van de gehouden tochten van de afgelopen jaren op te sparen werd dit financieel mogelijk. De fietsen zullen door vrijwilligers binnen de club worden onderhouden en niet beschikbaar zijn voor losse verhuur. Alleen deelnemers aan tochten en clinics onder begeleiding van eigen instructeurs mogen de fietsen gebruiken. Zo wordt verwacht dat tot in lengte van jaren goed materiaal beschikbaar is voor beginnende sporters en recreanten. 

 

Donderdag 13 februari hadden ouders en leerlingen van basisschool De Veste uit Tholen de eer om als eersten de nieuwe fietsen te testen. Meester Jasper had bedacht dat een mountainbikeles prima paste in het sportproject van de school en riep daarvoor de hulp in van De Pedaleurs. Ook enkele ouders maakten gebruik van de mogelijkheid om mee te doen. De enthousiaste reacties na afloop doen vermoeden dat het niet bij deze ene keer zal blijven.

 

Waarschijnlijk is het uniek dat een fietsclub over eigen fietsen en helmen beschikt om beginnende mountainbikers kennis te laten maken met terreinfietsen zonder eerst een dure fiets te kopen. De Pedaleurs biedt deze mogelijkheid onder leiding van ervaren begeleiders. Dat kan voor groepen op afspraak. Ook is het mogelijk om op zaterdagochtend een keer aan te sluiten bij de beginnersgroep van de mtb-afdeling van De Pedaleurs waar onder deskundige leiding de grondbeginselen van het terreinfietsen kunnen worden geleerd.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten