MTB tocht, 15 februari 2014

Na een stormachtige nacht waarin ook veel regen en de nodige afzeggingen vielen, kwam ik zaterdagmorgen samen met René en Ludo aan bij t Appeltje, waar het toch drukker was dan verwacht gezien de reacties in de groepsapp. De opkomst was redelijk, zal ook te maken hebben met de rondleiding na afloop in het nieuwe hok met de nieuwe fietsen en de vergadering waarin de statuten ter stemming kwamen. Ik kan jullie nu al verklappen, dat we sinds afgelopen zaterdag weer een volwaardige vereniging zijn, met goedgekeurd, en helder vormgegeven statuten.

Bij de start was het al snel duidelijk dat er twee groepen gevormd werden. De ene groep, onder leiding van Peter W bestond verder uit Joop, Rianne, Silvia, Rens en Rene van O. De tweede groep, die vertrok onder leiding van Knabbel en Babbel (vader Kees en zoon Ruud) Schrauwen, werd gecompleteerd door Bart, Ludo, “brakke” Marcel en Kees Sim. Deze laatste groep ging via allerlei paadjes in de Heidetuin via Landgoed Lievensberg door naar de Borgvlietse duintjes. Ook het Woeste gedeelte mocht hier niet ontbreken, en zo reden we door via de Cees Schoutens-kuil (inmiddels omgedoopt tot Bart van Bezooijen-sloot) richting Plantage-Oost. Hier kwam ik erachter dat mijn achterrem aanliep, ik reed al geruime tijd in hartslagzone 5 en de bovenbenen stonden stijf van het melkzuur. Nadat ik de veer van de achterrem terug had gezet, had ik in het tweede bedrijf minder moeite om het tempo te volgen.

 

Het was trouwens ook deze ochtend weer zo’n dag dat er regelmatig gestopt moest worden voor allerlei ongemakken, takken in derailleurs, voorwielen en ander malheur. Het bos had dan ook zichtbaar geleden onder de storm, er lagen veel takken op de paden. Langs Trapke Op reden we in een waaier naar de Tiestenberg, waar Ruud nog een demarrage plaatste die nog net door mij kon worden gepareerd en we in deze volgorde als eerste in Huijbergen het gemeentebord passeerden. Jammer Ruud, volgende keer beter.

In het Tiestenberg-bos, werd een reepje genuttigd en zagen we dat Marcel alle kleur uit zijn gezicht was verloren. Die zal volgende week vrijdag wel een andere bezigheid uitkiezen dan dat hij deze keer heeft gedaan…

 

Na de pauze werd het bovenstaande bos nog even flink aangepakt, en onder leiding van Ludo ging het kriskras door dit bos. Via de vliegbasis ging het terug naar t Appeltje, nu zonder noemenswaardige incidenten, behalve dan dat Kees Sch. bewees dat het echt niet mogelijk is om de het motorcrossparcours fietsen af te leggen. Via de Moerkantsebaan/groene route reden we terug, op het laatst werd er nog even flink gas gegeven, en uiteindelijk kwamen we net voor de andere groep terug aan bij ons clubhuis. De fietsen werden nog even schoongemaakt, de nieuwe fietsen werden bewonderd en terecht, het ziet er goed uit!

 

Tenslotte werd de tocht afgesloten met een bak koffie/cappuccino/espresso en sloten nog Pedaleurs aan om te stemmen over de statuten, maar daar horen jullie vast nog wel meer over op een andere plaats op onze website.

 

Tot volgende week,

Kees Sim.

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten