MTB tocht, 8 maart 2014

Na maanden eindelijk een droog bos en schitterend weer. De opkomst met elf man viel wat tegen maar wellicht dat de start van het wegseizoen een rol speelde. Wel opvallend dat geen van onze dames van de partij was en dat op internationale vrouwendag. Misschien wel juist daarom want dat moet geloof ik onder elkaar gevierd worden.

Helemaal begrepen heb ik het nut van zo'n dag eigenlijk nooit want al sinds mensenheugenis worden vrouwen door ons mannen op handen gedragen en in de watten gelegd en dat is binnen onze club niet anders.Na enig overleg werd besloten om met één groep te fietsen wat zoals bleek na afloop een prima keus was.

 

De wat minder snelle mannen waaronder ik mezelf ook reken konden het door André aangegeven tempo de hele tocht goed volgen. Met vaak verrassende parcourskeuze werden via zo'n beetje elk paadje op Lievensberg koers gezet naar Zoomland waar na de nodige omzwervingen het fraaie pad aan de achterkant van De Zeezuiper werd gekozen. Via het tunneltje bij De Wouwse Tol werd het pad langs De Zoom bereikt. Wel jammer dat we daar door de twee enige modderpoelen moesten die het droge weer overleefd hadden.

Elk nadeel heb zijn voordeel want door de steile bosrand konden we behoorlijk lang genieten van de door René gespotte reeën die aan de overkant van het water met ons meeliepen. De Heide werd vervolgens op uitdagende wijze doorkruist waarbij duidelijk werd dat zelfs voor de meest geroutineerden onder ons niet elke hindernis fietsend te nemen is.

 

Tijd voor een korte pauze met als prijsvraag: Van wie is de drol op het paaltje en hoe is die daar gekomen? Ook werd de historische kennis over de waterlinie nog even doorgenomen. Dat sloot mooi aan bij ons volgende doel Fort De Roovere. Daar viel de groep wat uit elkaar omdat niet iedereen dezelfde meer veilige route koos en anderen besloten vooral te genieten van de fraaie setting van het gerestaureerde verdedigingswerk.

Na hergroepering werd het doolhof van De Melanen genomen en koers gezet richting Vrederust. Via de campings en de spoorlijn kwamen we langs De Kragge terug bij Zoomland. Hoog tijd voor koffie.

 

Voor de eerste keer kon het nieuwe terras van 't Appeltje worden getest. Dat beviel prima. Ook werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om Cees Schoutens telefonisch het allerbeste te wensen. Misschien dat de complimenten voor zijn werk aan het cliniconderkomen en het superresultaat dat binnen korte tijd is gerealiseerd er mede voor zorgen dat Cees weer snel van de partij is.

 

Peter Winkelhuijzen

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten