MTB tocht, 15 maart 2014

Ik had een aantal weken mijn gezicht en fiets niet laten zien en ja natuurlijk: mag ik het ritverslag schrijven; én trappen én nadenken waar ik ben… hopelijk komt dat tot een goed einde. Gelukkig kunnen vrouwen veel te gelijk.

Tjerk en Marcel willen me nog wel de route mailen, maar goed ik begin maar gewoon..

Het was een heerlijke droge ochtend en de opkomst was groot. Mooi om te zien dat er weer wat nieuwe gezichten waren en dat maakte dat we bij het opsplitsen in twee groepen toch met een behoorlijk aantal achter elkaar het bos in gingen.

Miranda bleek nieuwe remblokjes nodig te hebben dus zou vandaag remmen met de voorrem. De andere dames maken plannen voor een extra trainingsmoment om zich voor te bereiden op de zeeuwse kust marathon.

Mario reed voorop en zette met een stevig doch regelmatig tempo in richting het eerste heuveltje.

Ben goed begonnen en zag straatnaambordjes voorbijkomen zoals de Huijbergseweg bij Mattenburgh, Nieuwebaan en zag de reëen als herkenningspunt bij Heimolen.Later kwam het zanderige stuk aan de vliegbasis. Het singletrack langs het hek was heerlijk droog. Wat een verschil in energie leveren zeg met een aantal weken geleden met die modder.

 

We besloten hier bij een korte stop om toch in een groep door te gaan. Bij het bloempjesven was het stil, geen kwakende kikkers nog. Even wat harder werken bij de Kloosterbergen, het gebied rond de Tiestberg en dan weer terug langs het vliegveld.Lekker routje (31 km) al wilden mijn benen op het laatst niet meer, zuur. Dus laatste stukje over de groene route en bij het Appeltje stond Cees ons allen op te wachten.

 

Even delen wat hem was overkomen in het ziekenhuis. Dit moet even weer een plaatsje krijgen.

Ik bekwam bij ’t appeltje na een goeie kop choco met slagroom. De mannen van de “snelle groep” druppelden ook binnen voor koffie, voor mij tijd om 8km huiswaarts te gaan.

Tot volgende week!

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten