Kruisbeekroute, 60 km

Zo de tweede rit van het seizoen is weer verreden, er stond redelijk wat wind op de open vlaktes, maar dat hoort er ook bij.

Het was de Kruisbeek route over 60 km. Vanaf café krijnen gingen we van start in 2 groepen, een kleintje van 2 man die besloten samen een ritje te doen en de grote groep van een man of 12. Over de brug naar de melanen richting Klutsdorp, waar sommige onder ons nog nooit van gehoord hadden, zijn we van de elektronische en het geschreven woord route afgeweken. Er is namelijk een leuk klimmetje over de A4 bij Klutsdorp.

Een van de jonge honden, Ruud, ging daar zonder aankondiging als een speer als eerste overheen met een registratie op Strava. Dat we van de route afweken was vrij nieuw omdat we normaal altijd met volgauto reden en dit bijna niet mogelijk was, nu zijn we wat vrijer en moeten dit denk de schrijver vaker doen, het gaat om de km en mooie routes en niet per se om de 40 jaar geleden vastgestelde routes.

 

Na een kleine omweg weer in de goede richting met veel wind op kop te rijden kwamen we bij de “kladde”uit, ook leuk als je daar voor het eerste komt. Door Steenbergen richting Kruisland en de brug over de Vliet waar natuurlijk weer gesprint moest worden. Al bij al was het een rit met mooi weer, wel wat wind waar toch nog wel een beetje op getraind mag worden om de gang er een beetje in te houden.

 

Wat ook wel vermeld mag worden is dat er verschillende mensen die op zaterdag met de MTB aan de gang zijn zich nu ook melden met de racefiets, dat is mooi want hoe groter de groep hoe meer we uit de wind kunnen zitten, op een veilige manier wel te verstaan.

 

Groeten Kees

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten