Moerenroute, 83 km

Deze morgen waren we allen op tijd voor een kopje koffie bij Krijnen, maar er bleek geen animo, ondanks het aandringen van Rens. Dus konden we om half negen, wegrijden richting Gastel.

Het was koud, maar droog en verschillende pedaleurs beweerden dat het niet meer zou gaan regenen, want de buienradar had dat beloofd? Via het mooie dorpje Heerle reden we langs de Maai, met het windje in de rug. Niets aan de hand dus!

Terug in Roosendaal konden we de weg naar Zegge, simpel vinden en kwamen we vanzelf op de parallelweg van de A 58. Nog steeds met een lekker vaartje met 16 man, ging het dwars door t`Heike, richting Klein Zundert. Die weg is lang en de wind kwam daar al lelijk van opzij, maar we bereikten Louis Havermans toch nog vrij simpel. De kachel brandde al en Louis was verheugd ons na een lange winter weer te kunnen begroeten. 

 

Inmiddels waren er een paar schapenwolkjes boven “den Hoek”verschenen en zaten er wat spetters op de ramen. Maar niemand schonk daar aandacht aan, want wat is er nou betrouwbaarder dan buienradar. Dat was echter buiten de waard gerekend, want we draaiden Wernhout nog niet uit of het begon te hagelen en te regenen. Eerst liet het zich aanzien dat we slechts een klein staartje van de bui, zouden krijgen, maar alras was het overal zwart.

 

Het water kwam met bakken uit de hemel, ik schat zo`n 2a3 graden, dus koelden we snel af. Tot overmaat van ramp, bleven er twee achter die nog een jasje wilden aantrekken, maar daardoor de groep kwijtraakten en niet meer wisten waar ze waren?

Omdat het zo koud was besloot ik met een paar anderen langzaam te blijven doorrijden. De rest wachtte in Nieuwmoer, onder een afdak op de twee achterblijvers die Gerco was gaan halen. Jack Maurer had het allang gezien en was via Essen naar huis gefietst, dit weer was duidelijk niet aan hem besteed (en er waren er meer). Bij Essen-Hoek, konden we opnieuw formeren en ging het nog steeds door de regen naar Trapke op. Daar kwam een vaal zonnetje door, echter op de Moerkantsebaan reed Toine lek, hoe ongelukkig kan je zijn?

Probeer maar eens met een paar verkleumde handen een bandje te wisselen! Pytrick was voorzichtig gaan informeren of de rest toch niet mocht doorfietsen. Want stilstaan met natte kleren was ook niet erg aantrekkelijk. Dit mocht dus reden er een aantal door die direct huiswaarts keerden, waaronder ikzelf.

Ik weet niet of er nog fietsers bij Krijnen zijn terecht gekomen, maar ik verwacht dat het er niet veel geweest zijn, volgende week beter, zullen we maar denken!

 

Dré Jansen

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten