Krammertocht, 95 km

Na een afwezigheid van enkele weken draaide ik op zondagochtend 15 juni 2014 ruim op tijd van de Rijtuigweg de Dubbelstraat in voor een ritje Pedaleurs. Het was Vaderdag dus er stond een rit van bijna 100 kilometer op het programma, op Moederdag hadden we maar 60 kilometer gereden…

 

Er waren nog 6 andere leden aanwezig zodat we met 7 man, te weten Jeroen v.d. P, Jeroen van S, Kees Schr, Han, Jan, Twan en Rens, de tocht aanvingen. Er waren nog al wat vaste klanten elders aan het fietsen of al met vakantie. Na ongeveer twintig kilometer ergens tussen Wouw en Oud Gastel liep mijn achterband langzaam leeg en ik was ook al vergeten mijn bidon mee te nemen.

Gelukkig was het niet al te warm dus ik zou het wel tot de rust vol kunnen houden zonder drinken.

Met vereende krachten werd het binnenbandje vervangen door een nieuw exemplaar, de buitenband er op gelegd en het wiel in het frame teruggezet. Via Oud Gastel en Heijningen bereikten we de Krammersluizen bij Willemstad waar Kees het weer niet kon laten even gas te geven.

Bovenop hebben we op elkaar gewacht en bleken we een gastrijder opgepikt te hebben, die gezellig keuvelend met Jeroen van S. met ons mee reed naar de rust. Op Goere Overflakkee vonden we het prachtige fietspad langs het water naar Ooltgensplaat. Vanaf hier was het nog een klein stukje tot de rust, die we in onderling overleg besloten te nemen in Oude Tonge bij café de Lely op het gezellig plein bij de jachthaven. Weer eens een andere omgeving dan café restaurant de Grevelingen en we hadden nou ook geen last van het lawaai van de zeehonden.

Bovendien hadden we al meer dan 60 kilometer hoofdzakelijk met tegenwind gereden.

 

De koffie, voor enkelen ook het appelgebak, was welkom. En voor die luttele één euro tachtig per stuk namen we er allemaal nog één. Onze gastrijder had de tocht alleen verder gezet, maar Jeroen heeft al zijn acquisitietalent ingezet om hem als lid binnen te halen, dus wie weet.

 

Met 7 man vingen we het laatste deel van de tocht aan met de wind lekker vanachter. Het tempo liep op tot ruim boven de 30 en iedereen kon het hebben.

Zoals we nu de Philipsdam bijna vanzelf opreden met een vaartje van 30 hebben we het ook wel eens met tegenwind gedaan en haalden we nauwelijks de 20 per uur. Op het fietspad richting Oud Vossemeer was Twan de tweede pechvogel van de dag. Ook deze reparatie vergde slechts een minuut of vijf.

Met gezwinde spoed zochten via wat polderweggetjes het industrieterrein bij het stadje Tholen op om daarna de Tholense brug op te knallen. Ja, Kees kon het weer niet laten.

 

Na de hergroepering reden we netjes als groep naar de Beijmoerseweg, alwaar er verschillende deelnemers aangaven een voorkeur te hebben om meteen naar huis te rijden. Het was al half één en toch wel Vaderdag zeker.

De rit was 96 kilometer lang en het gemiddelde lag tegen de 29 per uur. En tevreden gezichten na afloop.

 

Rens

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Arica Ocegueda (zondag, 05 februari 2017 01:44)


    Generally I don't learn article on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to take a look at and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, very great article.

  • #2

    Susie Tenaglia (maandag, 06 februari 2017 02:24)


    Hey there I am so delighted I found your weblog, I really found you by accident, while I was browsing on Askjeeve for something else, Anyways I am here now and would just like to say thanks a lot for a marvelous post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don't have time to read through it all at the moment but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the great job.

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten