Boskroegtocht, 89 km

Voor mij vandaag de 3e rit van het jaar. Gisteren nog even de banden op spanning gezet en mijn spatbordje gemonteerd omdat er sprake was van buien in de nacht van zaterdag op zondag en ik de nieuwe kleding schoon en droog wilde houden. Vanochtend verder geen weerbericht of buienradar meer bekeken, het was heerlijk fietsweer toen ik keurig in het nieuw naar Krijnen op weg ging: niet koud, nauwelijks wind en een volledig droge weg (toen nog wel).

Ruim op tijd bij het vertrekpunt aangekomen, stonden er toch al flink wat pedaleurs klaar, allemaal net als ik keurig in het nieuw.

Als een van de laatsten kwam André aan. Hij had aan een val in het bos gisteren behoorlijk last van zijn ribben overgehouden en kondigde aan het te proberen, maar af te draaien naar huis mocht het niet lukken.

Net voor vertrek sloten zich nog 2 gastrijders aan, een man en vrouw uit de appartementen tegenover Krijnen, vroegere buren van Han. Omdat bij hun club een lange rit op het programma stond, sloten ze zich vandaag bij ons aan.

We vertrokken door de stad richting het tunneltje bij het ziekenhuis, om daarna de eerste boskroegen te passeren:

’t Appeltje en Stayokay. Er werd opvallend veel gesproken over de nieuwe kleding die bij iedereen goed in de smaak lijkt te vallen, opmerkelijk weinig hoorde ik het over de voetbal van gisteravond gaan.

Verder ging het langs Zoomland naar Brembos om vandaar af te slaan richting Nispen. Rechtdoor langs de kerk nar België om kort na de grens Bosrust te passeren. Via Nieuwmoer de lange rechte weg naar Wuustwezel op, maar deze reden we niet helemaal af zoals in sommige andere routes. Voor Marcel een mooie gelegenheid om een eind vooruit te rijden en foto’s te maken van het aanstormend peloton, nadat hij gedurende de hele rit al vele foto’s vanaf de fiets had gemaakt.

Nadat we afgeslagen waren richting Kalmthout vielen er voor het eerst enkele spetters, maar tot de rust bij Het Witte Paard in Putte stelde dit verder niet zo veel voor. Mede dank zij de overkapping waren we het er snel over eens dat we gerust buiten konden zitten.

Geleidelijk aan begonnen de druppels steeds sneller te tikken op het zeildoek waaronder we wel droog onze koffie konden drinken. Toen het tijd was om door te gaan, was het echt kletsnat en regende het gewoon hard door. Er werden dan ook overal regenjacks vandaan getoverd en aangedaan. Dat van mij lag thuis in de kast dus daar had ik niks aan. Mijn spatbordje was een leuk idee geweest, hield me misschien iets schoner, maar zeker niet droog.

Al snel was alle nieuwe kleding doorweekt en even later begonnen ook de schoenen vol te lopen. Gelukkig was het niet echt koud, maar natte voeten worden dit eigenlijk altijd wel.

Vanaf de rust ging het door het Moretusbos via Berendrecht naar Jagersrust. Op een aantal kasseistroken was het met de nattigheid soms verraderlijk glibberen, maar gelukkig ging dit voor iedereen goed. Toen we voor driekwart Hoogerheide door waren reed Toine een lekke achterband. Tijdens de bandwissel stopte het met regenen, maar dit had op het kou krijgen verder weinig invloed meer. Iedereen was doorweekt.

Langs Korteven ging het richting Bergen op Zoom. Omdat het intussen droog was werd besloten om toch maar over Heimolen te gaan en niet meteen rechtdoor naar Krijnen. Omdat ik het zelf intussen behoorlijk koud had en ook niet echt kilometers in de benen heb  ben ik bij de PNEM linksaf gedraaid naar de Plaat. Nog voor ik thuis was begon het weer flink te hozen, dus ik was blij met mijn keuze. Ik hoop dat de rest de route goed en niet te koud heeft weten te volbrengen.

 

GW

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Agger 8

 4617 NM Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

zo

12

aug

2018

“De tocht en zijn verhaal”

Vandaag de Dijkenroute, een tocht over 80 km wat zich bijna geheel afspeelde op het eiland Tholen. Met 10 Pedaleurs en Anita en Joost als nieuwkomers, een aardig clubje.

Al weken kunnen we genieten van het prachtige weer, echter met een kanttekening, dat is de wind.

meer lezen

za

26

mei

2018

Cursus MTB begeleider

Om 10.00 uur zitten Annemie, Miranda, Silvia, Piet, Gilbert, Stephan, Pytrik en ondergetekende klaar in de schoolbanken van ’t Appeltje. Voor een groot projectiescherm staat leraar Corné van Lolpassiebiking klaar om ons wat verder te bekwamen in de kunst van MTB begeleider. Vol verwachting klopt ons hart…

meer lezen

zo

15

apr

2018

Zwarte Ruiterroute

Beste allemaal,

 

We zijn net 6 ritten van huis dus tijd voor een update.

Verzamelen, zoals gewoonlijk;

Zondagochtend 08.30 uur bij café Krijnen, Dubbelstraat, Bergen op Zoom.

 

Mede dankzij het goede weer waren we goed vertegenwoordigd, 12 pedaleurs en Frits als gastrijder.

Dat alles over een tocht met een afstand van 90 km.

meer lezen 0 Berichten