MTB tocht, 2 augustus

Vandaag de honneurs waargenomen voor René, die de komende 3 weken op vakantie is. Mezelf ook maar gelijk als vrijwilliger aangemeld om het ritverslag te schrijven (dan ben je er weer even vanaf!).

We staan met twaalf Pedaleurs en drie gastrijders klaar bij 't Appeltje, voor weer een nieuwe MTB rit. Dré neemt het besluit dat Marcel de snelle groep onder zijn hoede neemt. Hijzelf zal de minder snelle groep begeleiden. Marcel vertrekt met Wim, Cees Huygens, Martijn en de drie gasten (sorry, namen ken ik niet: één Markies en twee huurlingen).

 

De opzet van Dré is, om richting Fort de Roovere te gaan. Na de nodige omzwervingen in de bossen van Zoomland, met een groep nordic-walkers voor de wielen die we meerdere keren tegengekomen zijn, rijden we via het tunneltje bij de Wouwse Tol naar de Heide. Daar hebben we ongeveer de hele vlakte met geel zand en alle ruiterpaden gehad (en ook die bestaan uit los zand!). Goede training voor de Zeeuwse Kust MTB-marathon. Via het verlengde van de Delweg (ook los zand!) op weg naar Fort de Roovere. Nog meer los zand en gevaarlijke afgrondjes. Nog een rondje rond de Melanen en toen had Dré de meeste van ons wel op de knieën. De terugrit richting 't Appeltje verliep in een rustig tempo over (min of meer) verharde ondergrond.

 

Na 36 km konden we eindelijk genieten van een heerlijk kopje koffie. Een minuut of tien later kwam ook Marcel terug. Samen met Wim en Cees? Zij hadden 45 km op de teller, maar geen complete groep meer. Al snel kwam de gedachte in ons op, dat de twee huurfietsen niet terug waren. Deze zouden al weleens op Marktplaats kunnen staan!

Gelukkig kwamen ook kort daarna  de achterblijvers (in geruststellend, maar zeer vermoeid gezelschap van Martijn) aan. "Ergens" in Ossendrecht waren ze elkaar kwijtgeraakt. Er was nog wel gewacht; geroepen; gebeld, maar ze hadden elkaar niet meer kunnen vinden.

 

Uiteindelijk dus van start gegaan met twee groepen en aangekomen met drie:

groep één: 36 km; groep twee: 45 km en groep drie: 49 km.

Volgende week weer een nieuwe rit.

 

Silvia

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten