Vissentocht, 80 km

Na enige tijd afwezigheid door klussen in en om het huis en vakantie vond ik het vanochtend weer eens tijd worden om mijn beste beentje voor te trappen. ’s Ochtends de weersverwachting nog even bekeken en geconcludeerd dat ik met een beetje mazzel droog heen en weer moest kunnen fietsen tussen Roosendaal en BOZ. Mijn mederoosendalers waren zo slim om wel de auto te pakken.

Daarnaast had ik in al mijn wijsheid om 6.30 uur besloten om mijn wekker uit te zetten aangezien ik toch al wakker was. Mijn zoontje had namelijk besloten dat zijn dag al begonnen was, alhoewel wij als ouders het daar wat minder mee eens waren. Maar goed, wekker uit, ik nog even in bed blijven liggen en vervolgens dus wakker schrikken op het tijdstip dat ik al lang en breed mijn ontbijt achter mijn kiezen had moeten hebben.

Met gezwinde spoed dus naar BOZ waar Jan al weer op het terras zat te wachten op wat komen gaat. Pytrik kwam gelijktijdig met mij aan in de auto en al snel volgenden Marcel, Han, Rens en Toine nog. Dat betekent dus dat deze ochtend maar liefst 43% van de deelnemers van deze alleraardigste fietstocht uit Roosendaal kwam.

 

Rens reed voorop dwars door het centrum het dorp uit. Blijft een leuke start die kinderkopjes. Vervolgens ging het vlot richting Mattenburgh. Al snel kwamen we in Zeeland terecht. Het was deze zondag lekker rustig op de weg en we hadden een behoorlijke wind in de rug. Hierdoor leek niemand echt genegen vooraan af te lossen. De lange rechte wegen zorgden er voor dat we ook goed opschoten. We kwamen vlot langs het kanaal van Zuid Beverland te fietsen. Aangezien we vrij vroeg waren besloten we een klein ommetje te doen, zodat we niet al te vroeg bij de alleraardigste juffrouw en haar koffie aankwamen.

Han wilde hierbij zijn ver ontwikkelde navigatietalent tonen en dus kwamen we meer met geluk dan met wijsheid aan bij de koffiestop. Ergens op de die dijk moet toch een weg lopen….

Zou het overigens niet beter kunnen hoor. De koffie was lekker heet en we hadden even de tijd om te herstellen.

 

De start van de terugweg was minder makkelijk, aangezien we een stuk flink de wind op kop hadden. Toine was zo vriendelijk om een hele tijd kopwerk te doen en zo de rest uit de wind te houden. Voor Jan begon na Rilland de kilometers te tellen en er werd dan ook besloten om wat rustiger te gaan fietsen. Samen uit, samen thuis.

Via Woensdrecht ging het weer richting BOZ. Op de Rijzende weg doen we nog wat hoogtemeters op en zo gaat het via de Bergse Plaat weer terug richting centrum.Bij Cafe Krijnen sluiten we de rit af.

Toen we aan kwamen begon het al wat te druppelen. Mijn mederoosendalers zijn zo vriendelijk mij aan te bieden om met de auto mee terug te rijden. Ik wijs dit af aangezien ik op buienradar gezien had dat het pas in de loop van de middag hard zou gaan regenen. Op de terugweg kon ik helaas concluderen dat buienradar er naast zat of dat ik niet goed gekeken heb. Ik gok erop dat buienradar het niet bij het rechte eind had.

Ik hoop dat mijn broek komende zondag al droog is…

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten

zo

17

sep

2023

Nieuwe koffiestop Hoeksewaardtocht

Jan had dit etablissement (De Vlasfabriek in 's Gravendeel) benaderd om daar een pauze te houden tijdens de Hoeksewaardtocht. We werden enthousiast ontvangen en welkom geheten door Monique en haar team. 

 

De koffie alsmede en het gebak waren heerlijk. We komen hier zeker nog terug!

meer lezen

wo

17

mei

2023

3 daagse met het Rijks in Giethmen (gemeente Ommen)

Maandagmorgen om 8 uur was het al druk op straat voor de sportafdeling van het Rijks. De leerlingen die deel zouden nemen aan het sportkamp stonden al klaar met hun koffers op de bussen te wachten

Jan, Joost, Linda, Martijn en ondergetekende hadden de eer om de leerlingen 3 dagen op de MTB te gaan begeleiden.Het was even wachten op de vrachtauto voordat de fietsen ingeladen waren, maar rond half 10 konden jan en linda met de vracht op weg.

 

meer lezen 0 Berichten