MTB tocht, 23 augustus

Het is niet eerder voorgekomen in ons prille Pedaleur-carrière. We waren niet zomaar de eersten om te verzamelen bij 't Appeltje, maar op afstand de eersten. Al met al was goed te zien dat de vakanties op hun einde lopen.

Op deze stralende zaterdagmorgen was de opkomst weer flink. Ook leuk om te zien dat er telkens weer gastrijders zich aandienen. Ook nu weer.

Bart trompetterde op enig moment dat de snelle groep geacht werd te vertrekken. Dat kwam zo prompt dat zich maar 4 man in beweging zette. Rianne die net nog met de laatste voorbereidingen bezig was moest al gelijk in een spurt om in het wiel van dit pelotonnetje te komen.

Vervolgens ontstond er wat verwarring over de kopman van de middengroep. Mario die normaliter de dames van groep 3 onder zijn hoede neemt werd plotsklaps gepromoveerd tot groep 2 kopman. Bart wilde nu zelf wel eens het  vlees van kuip 3 testen.

Onze groep 2 bestond uit Mario op 1, Silvia strak op 2 en daarachter in wisselende opstelling Frank, Martijn en René. Mario had kort ervoor zijn verjaardag gevierd. Ik zal zo op internet geen getal noemen maar het is reden genoeg voor ons deelnemers om niet te laten blijken dat er best doorgefietst werd.
Al snel werd er koers gezet richting Schelde om daar de uiterwaarden in te duiken. Na flink wat omzwervingen reden we terug richting spoor waar de slagbomen net naar beneden gingen. Je zag frank opveren om dit even als herstelmomentje te gebruiken. Maar mooi niet.

Mario, wellicht nog steeds pissed over zijn groepspromotie, sloeg vlak voor de gesloten overweg rechtsaf het hoge gras in om een abominabel pad langs het spoor te volgen. Op dat stuk zijn slachtoffers gevallen.


Al met al kwamen we in Calfven weer in de bewoonde wereld om via Huijbergen en de kloostertuin weer het bos in te duiken. Donkere wolken pakten zich samen. Toen daar regen uit begon te vallen werd er snel koers gezet naar de koffie. Met bij ons 39km op de teller zat daar Groep1 inmiddels aan hun derde kop.
Wellicht gelijk via de Stayokay weer teruggereden....

Tjerk

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Kees (KC) (woensdag, 27 augustus 2014 14:48)

    Tjerk, wij hadden slechts 32 kilometer, maar wel in een kort tijdsbestek.
    We waren zo slim om net voor de (hagel)bui binnen te komen.

    Overigens is de koffie bij t Appeltje wel van een geweldige kwaliteit! ;-)

    Groetjes en tot zaterdag!

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten