Polderlandtocht, 85 km

Zoals gebruikelijk is het verzamelen bij Krijnen voor de gebruikelijke zondagochtendtocht.

De bedoeling van mij en Pytrik was om met de fiets richting Bergen te rijden, dat plan ging het niet worden omdat Pytrik iets later bij mij was zodat ik de keuze maakte om me de auto richting Bergen te gaan. Achteraf blijkt dit een heel goede keuze!

 

Bij Krijnen aangekomen zijn we daar de eerste, hmm. Gelukkig volgen komen er nog een paar Pedaleurs, echter kan je nog wel merken dat het nog vakantietijd is want de opkomst is niet heel groot, Pytrik, Jeroen, Rens, Gilbert, Han en ik.

Nog voor dat er een kilometer van de Polderlandroute is gereden is er een goede discussie mbt tot de kilometertelling. De route heeft een pauze in Nispen en volgens Gilbert en Han was het zo dat als je na de pauze in de bus stapte kreeg je nog wel volledige kilometertelling. Er werd geroepen dat dit in de statuten staat 16.3.4 paraaf 6 etc.  hahaha     ;-)

 

Polderlandroute gaat van start om half negen as usual, Rens neemt de kop samen met Pytrik. Door centrum Bergen naar Korteven etc. Rond elke 10 kilometer wordt er gerouleerd, tempo ligt op een lekker tempo rond de 30 kilometer per uur. Wat het meeste opvalt is dat dit stuk voor de pauze heel mooi is en daarbij ook telkens stukken vals plat. Han rijdt nog lek in de buurt van Kalmthout, de binnenband wordt snel vervangen. Op naar Nispen waar we onze “break” hebben.

 

Na onze 1e rondje koffie besluiten het ook op het maar bij 1 te laten omdat er een hele grote groep toerfietsers op het hetzelfde terras aansluiten waardoor wij van mening waren dat het nog wel een tijdje ging duren voordat wij onze tweede bakje zouden kunnen gaan nuttigen.

 

Het 2e deel van de route gaat vanuit Nispen naar Steenbergen/Halsteren en terug naar Bergen. Bij Welberg kregen we een paar druppeltjes regen, we zagen wel dat mooi om een grote bui heen aan het rijden waren. Bij Bergen aangekomen was het daar goed nat, met een kleine groep nog een finale gedaan die gewonnen werd door Jeroen!

86.1 kilometer gereden met een gemiddelde van 29 kilometer per uur.

De keuze om met de auto terug te rijden blijkt nu ineens heel goed, de regen komt met bakken uit de lucht!

 

Mvg

Marcel

http://www.strava.com/activities/184597313

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten