Tweedaagse toer, 13 en 14 september

Deze tweedaagse was eigenlijk een driedaagse voor mij en nog een paar andere gelukkigen.

Op vrijdag gingen namelijk al 5 man (Han, Pytrik, Kees Schr, Jeroen S en ik) op de fiets naar ons hotel in Valkenburg De Herberg (of café/restaurant 043). Kees Simonis ging ook mee voor het eerste gedeelte, want hij moest 's middags weer thuis zijn en zou de andere dag met de auto komen.

 

Han, Jeroen en de twee Keessen vertrokken om 9.00 uur vanaf “de Kiek” alwaar ze mij oppikte bij de Roskam in Heerle. Van daaruit naar Nispen om Pytrik op te pikken, maar die had in alle onschuld z`n bril gesloopt en was dus doorgereden naar Schenk in Essen. Daar sloot hij mooi aan met een zeer nieuw flitsend brilletje op z`n neus.

Met z`n zessen ging het in rap tempo met de wind schuin achter richting de Noorderkempen. Met de bekende plaatsen zoals Brecht, Westmalle etc. De fietspaden daar zijn  bij ons beroemd om hun slechte staat en daar was nog niet veel aan veranderd. Al hadden we op diverse grotere kruispunten ondergrondse rotondes van fietspaden. Dat fietste geweldig maar het was toch lastig om de weg te vinden.

Gelukkig kwamen we met prachtig weer in Herentals waar we ons door de weekmarkt wrongen om op een mooi terras van onze eerste rust te genieten. Toen hadden we al twee lekke banden gehad. Van Kees Simonis en Pytrik. Kees zou er op de terugweg nog twee krijgen en op zondag bij terugkomst in Houthem ook weer! Onderweg werden we nog aangehouden door een Belgische racefietser met drie lekke banden, die dacht dat z`n pomp kapot was? Die hebben we maar gedessineerd achtergelaten!

 

Na de eerste stop reed Kees dus vol goede moed terug en wij verder, wat op zich voorspoedig liep.  Rond de 120 km nog een stop in Hasselt met wat soep en appelpunten. Toen werd het terrein al wat meer geaccidenteerd en moesten er gaten worden gedicht. De kramp kreeg Jeroen te pakken, maar zoals we nu weten was er meer aan de hand. 

Toch konden we redelijk doorrijden en dwars door Maastricht (over het Vrijthof) richting Berg en Terblijt met de lastige klim naar de camping van Jeroen vd Ploeg. Toen we bij De Herberg aankwamen rond 5 uur (Kees en Ik hadden het laatste stukje nog verkeerd gereden) was Marcel al gearriveerd met onze spullen.

We werden hier hartelijk ontvangen en zaten prima op het terras met een versnapering.

 

Zo rond 22.00 uur kwamen Cees Schoutens en René van Oers met de fietsen en de nodige bagage. We waren klaar voor de ontvangst van de zaterdagmensen en sliepen gezamenlijk op een riante 8 persoons  zolder.

Lekker knus en toch voorzien van alle luxe.

Op zaterdag waren rond 9.30 uur alle fietsers aanwezig en konden we ons gaan opmaken voor een mooie rit. Er waren 6 MTB'ers en 14 racefietsers, we hebben wat groepsfoto`s gemaakt en hebben ook nog even stil gestaan bij het feit dat het wel erg lang geleden was dat we zo massaal een tweedaagse konden houden. Om 10.00 uur vertrokken de beide teams.

Het was een beetje heiig, maar zo rond de middag werd het alras zonniger. We hadden bij toer een mooie route voorgeschoteld gekregen van Marcel.

Lekker veel bergjes en weggetjes waar menigeen van ons nog nooit geweest was. Het was best zwaar want na 38 km zaten we al op het terras! Een waar Pedaleurs record.

Maar het was er goed toeven en we hadden toch nog zo`n 80 km te gaan.

Het weer werd steeds beter en het terrein ook. Maar Jeroen Schagen kreeg toch wat last en besloot samen met Han om wat eerder de weg terug naar Houthem te nemen. We kregen toen o.a. nog de Camerog, Kruisberg en de Eiserbosweg voor de wielen.

Als toetje besloten we in goed overleg (Rens?)  met de de Keuterberg af te sluiten. Moe maar voldaan streken we rond 17.00 uur op het terras.

De nodige drankjes verhoogden de sfeer en rond 19.00 uur kregen we een perfecte BBQ waarbij een aantal koks onderons het voortouw namen.

We vertoefden in onze eigen tent en met een terraswarmer erbij was het er best goed toeven.

Zondag was iedereen rond 8.00 uur bij het ontbijt en kan zich klaarmaken voor nog een rondje.

Helaas moest Jeroen weer afhaken, omdat hij nog steeds niet lekker was. Om 9.00 uur vertrokken we weer, maar het weer was iets kouder en natter als de dag ervoor.

Het duurde dan ook tot na de middag voor het zonnetje erbij kwam. Ook deze keer kwamen weer op veel onbekende stukken. Met name de Voerstreek was erg mooi. We streken nu na zo`n 42 km neer bij een kasteelachtig restaurant waar men Frans sprak, dat hadden we nog niet meegemaakt!

We konden de tocht dus weer aanvangen met de nodige koffie, maar helaas geen taart deze keer. (er waren nog maar twee stukken over van de bruiloft (marriage) van de vorige dag.

Maar niet getreurd, want rond 13.00 uur waren we weer bij ons hotel.

 

Daar werd de lunch weer genuttigd en kon iedereen zich nog even douchen.

Cees, Wim en René reden al wat eerder terug naar BERREGE en wij volgden wat later, zodat iedereen z`n fiets en bagage weer kon ophalen, na een zeer geslaagd Pedaleurs weekend!

 

André Jansen

 

PS. Zie voor sportfoto's onderweg:
http://www.sportograf.com/nl/shop/search/2618/t/9376?page=7

http://www.sportograf.com/en/shop/search/2618/t/9380?page=14

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Agger 8

 4617 NM Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

ma

01

jun

2020

’n Prettig weerzien!

Na welgeteld 10 gemiste ritten met een totaal van 900 km, die we vanwege de bekende problemen niet hebben kunnen fietsen, was het tweede Pinksterdag weer een drukte van jewelste bij het vertrek punt, café Krijnen. De seinen voor sporten en vooral fietsen, zijn weer groen.

meer lezen 0 Berichten

zo

01

mrt

2020

Openingstocht

Nu de winterstop achter ons ligt en de carnavalsdampen zijn vervlogen konden we ons op zondag 1 maart weer gaan opmaken voor het wegseizoen. Ruimschoots voor aanvang van de rit kwamen de renners bijeen bij het vertrekpunt voor de openingsrit van Team Toer.

meer lezen 1 Berichten

za

26

okt

2019

Verslag Loonse en Drunense Duinen.

Velen van ons weten wat mountainbiken precies inhoudt, toch nog even voor de “lees“-introducees een kleine impressie. Van oorsprong is de Pedaleurs een sportieve club van enthousiaste racefietsfanaten, die wekelijks hun kilometers wegtrappen.Wel zijn al 50 jaar actief op de weg, tussen maart t/m oktober.

meer lezen