MTB tocht, 18 oktober

Nightride by day

Op deze mooie herfstmorgen verzamelden zich 20 Pedaleurs en 6 cursisten  bij de ingang van ’t Appeltje. Er werden 2 groepen geformeerd, een snelle en een iets minder snelle. Bart en André gingen met de cursisten aan de slag.

De minder snelle groep vertrok onder leiding van Mario, Piet en Cees. Ook de snelle groep ging het bos in metSilvia, Miranda, René v/d V, Martijn, Gilbert, Arn, René v O, Kees en Joop. Verrassend  snel namen René en Silvia de leiding blijkbaar niet gehinderd door enige kennis van het gebied!!! De bordjes van de Nightride die de avond ervoor was verreden waren blijven hangen en daar werd de eerst 10 km natuurlijk  gebruik van gemaakt. René gaf dan ook aan dat de kop van het ritverslag niet kon missen “Nightride by day”.

 

Na deze start werd onder leiding van Arn koers gezet richting vliegbasis, ondertussen was Miranda al gedeserteerd naar de minder snelle groep die we tegen kwamen. Dat Arn de pest heeft aan het hek dat daar door defensie is neer gezet  is in een eerder verslag al gebleken, maar dat wil niet zeggen dat je ook alle borden kan negeren die er door defensie zijn geplaatst!  Kortom, Arn werd tot de orde geroepen en stond zijn leidinggevende rol vrijwillig af aan Gilbert die ons weer op het rechte pad bracht.

 

Met Gilbert op kop ging het richting het moeras bij het Markizaatsmeer. Van hieraf ,door een voor velen van ons een verrassend mooi bosgebied, op naar het echte werk: omgeving steenfabriek, een alom bekend nat gebied, maar leuk om  door heen te modderen.

Via omgeving Heikantrichting’t Appeltje waar we na 37 km moe maar voldaan aankwamen.  Ook de andere groepen arriveerden, zodat er een grote groep koffiedrinkers ontstond waar de bediening blijkbaar niet op had gerekend.

 

Nadat René nog een uitgebreide uithoorsessieover het programma voor de feestavond had doorstaan, wat helaas niet tot het gewenste resultaat leidde, ging ieder zijn weegs.

Wat mij betreft weer een fantastische  invulling van de zaterdagmorgen, graag tot volgende week.

 

Groet  Joop.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten