MTB tocht, 1 november

Vandaag zijn we voor het eerst weer om 9.30 uur gestart, dus iedereen was mooi op tijd. Er waren ongeveer 25 Pedaleurs naar 't Appeltje gekomen vandaag voor een rit bij prachtig zonnig weer, zelfs de korte broeken en shirts waren weer uit de kledingkasten vandaan getoverd.

 
De snelle mannen vertrokken als eerste voor hun zaterdagochtendrit, al leek er in 1e instantie weinig animo om met deze snelle fietsers mee te gaan. Natuurlijk kwam dat toch nog goed en vertrokken zij voor hun rit. Als laatste vertrok de minder snelle groep onder de bezielende leiding van Mario en Piet.
Ook Bart en Rene stonden weer paraat voor de introductiecursus. Zij hebben een 'circusles' gegeven aan de cursisten waarbij ze o.a. over boomstronken gereden zijn.

 

Een grote middengroep vertrok met 12 mannen en vrouwen het grote bos in waarna er koers gezet werd in de richting van de golfclub. Het eerste stuk hebben we even wat asfalt gepakt om de benen wat los te maken waarna we afwisselend in het bos en op onverharde paden gefietst hebben.

Eerst zigzaggend in de richting van de golfclub waarna we met een boogje richting Wouwse Plantage gefietst zijn om bij de Huijbergsebaan weer wat asfalt tegen het lijf te lopen. Toen was er nog even wat onduidelijkheid over wel/niet richting het hek van de vliegbasis rijden maar de groep die voorop reed, was al richting Huijbergen aan het fietsen waardoor we maar snel gevolgd zijn.

Via de Weg naar Wouw zijn we bij Huijbergen het bos weer ingereden en via de Hollandseweg, de Staartsche Duinen richting Staatse Heide en Duinen waar we nog een keer rechtsomkeert moesten maken omdat we niet verder konden. Schuin langs het Grote Meer richting de N289, daar recht overgestoken het bos weer in richting Ossendrecht en Calfven. Bij een klein plasje (volgens sommigen een meer) zijn we rechtsaf geslagen in de richting van de Noordpolder. Dit alles onder een behoorlijk strak tempo mag ik wel zeggen, lange tijd aangevoerd door onze wegwijspiet Rene. Hij wist zo goed de weg dat ie soms wat Pedaleurs op achterstand reed maar dan reed hij expres gewoon even een verkeerd paadje in waardoor ineens de achterste MTB-ers weer voorop reden. Slimme zet van die wegwijspiet!!

Jan had het vandaag soms even bijzonder zwaar op het fietske maar 'op karakter', doorzettingsvermogen en dankzij de motivational speeches van onze Tjerk heeft ie toch een prachtige rit kunnen fietsen op deze warmste 1 november ooit.
 
Via de Zandstraat even lekker hard naar beneden gezoefd en daarna een kleine pitstop gehouden. Sommigen van ons waren zo goed op adem gekomen (of wilden gewoon graag naar huis?) dat ze volle bak vooruit gingen rijden. Anderen besloten wat meer van het zonnige weertje en de panorama's van het zuiden des lands te genieten, waaronder ikzelf. En ik had natuurlijk uit het ritverslag van vorige week van Rene van Oers gelezen dat 'de eersten de laatsten zouden zijn'. Maar goed, eigenlijk kon ik gewoon het tempo niet bijhouden maar dat wilde ik eigenlijk liever niet onthullen. Dus wij op het gemakkie richting Woensdrecht gereden, langs Non Plus Ultra, onder de A4 door, over de Langeweg, een stukje N289, over de Spoorbaan langs een aantal fanatieke mensen met zagen vanwege de Nationale Natuurwerkdag.

Daar is de hele groep zo'n beetje weer bij elkaar gekomen en zijn we via Lindonk/Mattemburgh teruggereden naar 't Appeltje met als resultaat: 40 km op de teller, lekker bijgebruind in de zon, prachtige natuur gezien onderweg etc.

Weer een prima ochtendje op stap met de Pedaleurs!! Op het terras moesten we lang(er) wachten op de koffie maar het is natuurlijk ook wel een invasie met zoveel Pedaleurs op dat terras in 1x.
 
Martijn

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

zo

02

jun

2024

Audax jubileumtocht

Zondag 2 juni gingen 8 pedaleurs van start voor de jubileumrit ter ere van het 50 jarig bestaan van onze Roosendaalse collega’s, de Audax Klub Nederland.

meer lezen 0 Berichten

wo

08

mei

2024

Driedaagse clinic ’t Rijks, Ommen

Hierbij een verslag van de driedaagse clinic ’t Rijks in Ommen op 6,7 en 8 mei 2024 met Silvia Buermans, Linda Heijboer, Jan van Egeraat, Gilbert Westdorp en ikzelf, Joep Vollebergh.

 

Een paar weken voor de clinic hadden we een “werkoverleg”. Een verslag van Jan gaf daarna een handig “draaiboek” hoe, wie, waar en wanneer we de clinic konden gaan begeleiden. Een slimme zet was vooraf de fietsen nog een serieuze inspectie (soms met reparatie) te geven. Tijdens de drie dagen in Ommen hebben we daar zeker profijt van gehad!

meer lezen 0 Berichten

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten