MTB tocht, 29 november

Zaterdagochtend is het bos van Lievensberg het toneel van veel sporters. Het zal voor niemand een verrassing zijn dat ook de mountainbikers hier te vinden zijn.

Rond de klok van 9 verzamelen zij zich bij ’t Appeltje om zich op te warmen voor hun wekelijkse tocht.

Zo ook zaterdag 29 november. Alleen deze ochtend moesten we het doen zonder de "kleppers". Zij waren in het Belgische Hamme (nabij Waasmunster) voor een mountainbiketocht.

Welgeteld waren we met 25 mtb-ers die de kou trotseerden om er een leuke maar vooral een sportieve tocht van te maken.

 

Zoals gebruikelijk wordt er een welkomstwoordje gesproken en deze keer door Bart. Hij stelde voor de groep te splitsen in drieën. Als eerste vertrokken de snelle boys en lady op zaterdag gevolgd door Peter en zijn groep. Als laatste kwam de groep onder leiding van Bart die zich ontfermde over een aantal leerlingen cq beginners en hen de fijne kneepjes en het technische gedeelte toelichtte.

 

Samen met Silvia, Annemie en ondergetekende volgden we de deskundige aanwijzingen van Peter op die ons op een sportieve wijze door de bossen loodste. Al snel werd duidelijk dat onze techniek nog in de kinderschoenen stond en op sommige punten te wensen overliet. In de pauze hebben we dit besproken zodat we in het tweede gedeelte van de rit de techniek beter konden toepassen.

Na flink oefenen kwamen we aan bij een pad, dat nog vol met modder lag en bijna onbegaan was. En bijna vanuit stilstand werd dit pad door ieder van ons op aanwijzingen van Peter perfect afgelegd. Chapeau!!

 

Om half 12 waren we weer terug en hadden we een parcours van 35 kilometer gereden. Misschien hadden we eerder aangekomen als ondergetekende op het laatst niet werd lastig gevallen door een loslopende hond(je) en daardoor nog een beet heeft opgelopen.

Maar zij het met vertraging druppelden we een voor een terug binnen bij het Appeltje waar we heerlijk konden nagenieten van de rit onder het genot van een koffie, espresso, chocomel etc.

Al met al weer een sportieve ochtend waar we met zijn allen wekelijks naar uitkijken.

 

Nog een fijne week vol pepernoten plezier.

 

Groeten Jan en tot volgende week. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten