MTB tocht, 3 januari

Allereerst iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015!

De opkomst op de eerste zaterdagmorgen in het nieuwe jaar was niet slecht, 22 frisse jongelui op de mountainbike! Team clinic had groepje uit Schiedam te vermaken.


Mijn ritverslag:

Brrrrrrr, Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, BBBRRRRR, BBBBBBBBBBBBBBrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, BrBrBrrBrBr, BBBBBRRRRRRRRRR, bbbbbbbbbbrrrrrrr, brbrbrbrbrbrbrbrbrbrbrbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Goed alle gekheid op een stokje:

Nadat ik door Frans opgehaald werd met een heerlijk warme auto kwamen we bij het Appeltje aan rond de klok van half 10 waar al een paar enthousiaste mtb-ers elkaar de nieuwjaargroet gaven.

Renè v Oers gaf het teken van groepindeling en gingen we met 3 groepen van start. De snelle man had deze morgen niet veel aansluiting, Ruud ging alleen van start maar gelukkig volgde Gerco hem, waarschijnlijk uit meelij! Groep 2 had meer aanhang, zij gingen met 11 het bos in onder leiding van Ludo (met hand en voetwarmers in rugzak!!) , groep 3 met z`n achten!

Het werd een zeer natte, spectaculaire rit. De sneeuw van afgelopen week had verwoestende sporen achter gelaten in het bos. (Of waren het onze 10 snelheidsduivels vorige week?)

Afgerukte takken, omgevallen bomen, diepe waterrijke kraters, glibberige paden enz..


We reden via landgoed Lievensberg, groot Molenbeek, Heimolen, Zuidgeest richting vliegbasis Woensdrecht. Een paar keer kwamen we de 2mtb-ers tegen die er vervolgens weer als een speer vandoor gingen. Kees Schrauwen pikte nog een keer aan maar even later was hij toch weer terug. De opmerkingen waren daarbij natuurlijk niet van de lucht: ”kon je niet bijhouden Kees”, “word je te oud”? Daarna reden we richting Huijbergen alwaar het er misschien iets droger en beter begaanbaar zou zijn volgens enkele van de groep. Plots sloot er nog een mtb-er aan, ongeschoren, lijkbleek, muisstil met de kater nog op z`n hielen!

Welkom Kees Simonis : )


In Hujbergen pakten we nog een paar heuveltjes om daarna weer snel richting Bergen te gaan want het hield op met zachtjes regenen en de vermoeidheid en kou begon parten te spelen bij enkele. Met Jan op kop die als een turbo iedereen eruit reed (volgens hem) nadat hij door diepe dalen was gegaan. : ) : )

We pakten de verharde weg terug om op tijd weer bij het warme open haardvuur van het Appeltje te zijn, met 32km op de teller.


Verhalen uitwisselen met de andere groep en een poging doen om weer te ontdooien en opwarmen, met adviezen (en warme oksels van een moederkloek zonder grote boezem) van diverse mensen was ik toch weer blij dat ik gegaan was vandaag.



Het bibberende meisje met de blauwe lipjes. (geen commentaar heren!!)

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    KC (vrijdag, 09 januari 2015 13:05)

    Je staat er goed op, Rianne, maar word je nu toe- of uitgelachen?

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten