MTB Malden/Groesbeek

Ludo stelde een aantal weken geleden voor om deze tocht te gaan rijden in clubverband. Uiteindelijk leverde dit maximaal 17 deelnemers op. In de afgelopen week werd duidelijk dat het aantal van 17 niet gehaald zou worden, omdat door ziekte en werk sommigen helaas moesten afzeggen.

Uiteindelijk bleven we alleen nog met mannen over, een dozijn in totaal, die verdeeld over 4 auto's de tocht naar Malden ondernamen.

Om 8.15 uur vertrokken Ludo, Gilbert, Gerco, Joop, Jack, Marcel, Peter van der S, Rene V, Frans, Cees H, Dré en Kees S. naar Malden, waar we even voor 10 uur arriveerden.

Nadat de fietsen geprepareerd waren, en we helemaal klaar waren voor het fietsen, had Ludo er voor gezorgd dat we koffie voor het vertrek kregen.

Tijdens het koffiedrinken werden wat regels afgesproken ('hou de man achter je in de gaten',  'samen uit, samen thuis'), en werd tevens besloten om als één groep te blijven rijden.


Rond half 11 zochten we de route op, die lag wonderwel heel dicht bij het sportcentrum vanwaar we vertrokken waren, dus binnen 5 minuten begonnen we aan de groene route.

Dit gedeelte van de route lag er soms wat nat bij, maar het was allemaal goed te doen. Het eerste halfuur kwamen we moeizaam op gang, we werden wat opgehouden door achtereenvolgens een telefoongesprek, een val van Gilbert in een plas en een lekke band van Cees.

Vooral dit laatste duurde nogal een tijdje, opvallend is dat met hoe meer je bent, hoe langer een reparatie duurt.....

De route op zich was erg mooi en afwisselend. Zowel de omgeving als de ondergrond veranderde regelmatig. We hebben gereden in het bos, over de heide, tussen weilanden, smalle (klim)paden, brede afdalingen, slechts een paar stukken asfalt. Uiteindelijk hebben we één keer echt verkeerd gereden, er werd besloten dat de zwarte pijlen gevolgd moesten worden om de andere route te vinden, dit zorgde voor een extra stukje van 4 kilometer, maar verder was de route eenvoudig te vinden en te volgen.

Nog voor de pauze kwamen we voor een steile klim aan, die ondergetekende bijna 3 keer heeft genomen, op dat moment besloot namelijk de ketting van Marcel, een eigen weg te kiezen en zat tot tweemaal toe tussen twee kettingbladen in. Omdat ik net voor hem reed op dat moment, moest ik wel omdraaien, ook anderen keerden terug om te helpen.


Tegen 13 uur werd besloten om iets te gaan eten, nadat we een soort spookdorp waren gepasseerd (verboden toegang, maar dat telt niet voor ons, toch?), Groesbeek lag in de buurt en al vrij snel vonden we daar iets.

Tegen 13 uur werd besloten om iets te gaan eten, nadat we een soort spookdorp waren gepasseerd (verboden toegang, maar dat telt niet voor ons, toch?), Groesbeek lag in de buurt en al vrij snel vonden we daar iets.

Drie kwartier later, vol met uitsmijters en pannenkoeken reden we door, voor een aantal van ons gingen nu de kilometers toch wel doorwegen, maar ieder heeft het volbracht. Overigens was het deel na de pauze ook minder lastig dan ervoor, alleen telde de vermoeidheid wel mee.

Rond de klok van 16 uur kwamen we weer aan bij het sportcentrum, daar werden we vriendelijk ontvangen door een gastvrouw, niets was teveel moeite. De kok in de keuken ging zelf nog vergeefs op zoek naar een tuinslang om de fietsen af te spuiten.


Nadat we lekker gedoucht hadden, een biertje gedronken en de financiën van de dag hadden afgewerkt, reden we naar huis waar we tegen kwart voor 7 aankwamen bij 't Appeltje.

Uiteindelijk ging iedereen met een goed gevoel naar huis, de dag is voor herhaling vatbaar en hopelijk gaan er de volgende keer nog meer Pedaleurs mee!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    tjerk (maandag, 19 januari 2015 07:16)

    Klinkt goed. Als ik het zo lees dan hebben ze een leuke dag gehad.

  • #2

    kc (maandag, 19 januari 2015 11:41)

    Het was een hele gezellige dag, TOP georganiseerd!

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

wo

08

mei

2024

Driedaagse clinic ’t Rijks, Ommen

Hierbij een verslag van de driedaagse clinic ’t Rijks in Ommen op 6,7 en 8 mei 2024 met Silvia Buermans, Linda Heijboer, Jan van Egeraat, Gilbert Westdorp en ikzelf, Joep Vollebergh.

 

Een paar weken voor de clinic hadden we een “werkoverleg”. Een verslag van Jan gaf daarna een handig “draaiboek” hoe, wie, waar en wanneer we de clinic konden gaan begeleiden. Een slimme zet was vooraf de fietsen nog een serieuze inspectie (soms met reparatie) te geven. Tijdens de drie dagen in Ommen hebben we daar zeker profijt van gehad!

meer lezen 0 Berichten

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten