MTB tocht, 7 februari

Kort na afloop van het wegseizoen van team toer schreef ik ook een ritverslag en nu enkele weken voor aanvang van het nieuwe wegseizoen ben ik weer een keer aan de beurt.

In de winter is het vaak koud of nat in het bos, maar dit schrikt de echte mountainbikers niet af. Te veel modder en sneeuw zorgden er toch voor dat de opkomst de laatste weken wat lager was dan gebruikelijk.

En toen ik op zaterdag 7 februari besloot om weer eens bij het Appeltje te gaan kijken bleken er ondanks de vrieskou en de sneeuw, die nog her en der op de bospaden lag toch nog 12 Pedaleurs klaar te staan voor een winterse tocht over de Brabantse wal.

Besloten werd om in 1 groep te vertrekken en dan onderweg te bezien of er gesplitst zou worden. We bleven de hele rit bij elkaar.

Er werd voorzichtig uit de startblokken geschoten en met name op de besneeuwde en gladde stukken was voorzichtigheid troef.  Dré nam het commando en leidde ons met wat omweggetjes richting de Heide.

Op het brede bospad vanaf de boerderij richting Zeezuiper lag tamelijk veel vastgevroren sneeuw.  Hier raakten Arn en Rens elkaar heel even bij een inhaalmanoeuvre. Een kleine valpartij zorgde voor een kapotte knie en dito broek voor Rens. Ook de bar end op zijn stuur was van zijn plaats geschoven. Technicus René zorgde met behulp van Frans voor een snelle reparatie. De knie herstelt zichzelf en de broek kan naar de leverancier om opgelapt te worden.

Geen enkel probleem, dus kon de tocht voortgezet worden.

 

Even verderop vond Dré een pad dat waarschijnlijk niet langer als zodanig dienst hoort te doen. We zijn ondanks de aangebrachte hindernissen hier ook weer allemaal goed doorgekomen, hoewel Rick toch wel een beetje moeite had met overstekende takken.  Opvallend was ook dat in het bos op sommige stukken nog erg veel sneeuw lag, op andere plaatsen de ondergrond nog hard bevroren was en er ook al weer drassige en modderplekken voorkwamen, zodat we het materiaal ook nu niet helemaal schoon en droog konden houden.

 

Nadat we op de Heide het nodige klimwerk hadden verricht en een bezoek hadden gebracht aan de camping (speciaal voor Peter en Joop) ging het weer richting clubhuis het Appeltje. 

Er stonden ca. 25 kilometers op de teller.  Iedereen had lekker gefietst en niemand had nog koude voeten.

Na een of twee bakjes koffie gingen we voor de lunch naar huis om daarna weer op tijd terug te zijn voor de algemene ledenvergadering.

 

Rens

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten