MTB tocht, 21 februari

Na enkele weken in winterse omstandigheden te hebben gereden was het vandaag weer gewoon nat na behoorlijk veel regen gisteren en vannacht. Omdat er om een uur of acht toch nog een behoorlijke bui was overgekomen, uit voorzorg en vanwege een hardnekkige verkoudheid toch maar weer het regenjack aan.

Uiteindelijk bleek dit alleen nog op weg terug naar huis van pas te komen omdat het de hele rit eigenlijk prima weer was, met af en toe een lekker zonnetje erbij.

Toch waren er “maar” 14 Pedaleurs aan het vertrek, aangevuld met 2 gastrijders. Dat was in ieder geval weer wat makkelijker tellen dan tot 23 (of 21). Kees en Ludo waren beide op hun mooie nieuwe fiets. De kleine wielen beginnen nu toch echt duidelijk in de minderheid te raken.

 

Het lag voor de hand om in 2 groepen te rijden en de verdeling viel net in het voordeel van de minder snelle groep uit: 7 snel: Kees, Kees, Cees, Ludo, Frans en de 2 gastrijders, 9 minder snel: André, de jarige Rick die vandaag 17 werd, Karin, Peter, René, René, Joop, Jack, die voor het eerst sinds zijn sleutelbeenbreuk weer met de groep mee reed, en Gilbert.

Onder aanvoering van André vertrokken we via de Heidetuin en de zandduinen richting de Borgvlietse duintjes. Van daar uit richting de basis, over de 3 heuveltjes en weer langs het hek om via de Staartse duinen en een stukje België achter de schietbaan bij Trapke op uit te komen. Om daar de natte hoek te vermijden een stuk over het fietspad langs de Weg naar Wouw om zo achterlangs het landgoed, langs de golfbaan weer richting het Appeltje te gaan, waar we met ongeveer 34 km op de teller aankwamen.

De snelle groep zat al aan de koffie, naar ik begreep met ongeveer net zoveel kilometers.

 

Bij de koffie werd iedereen door Rick getrakteerd op heerlijke (appel)cake, door hem en zijn moeder zelf gebakken.

Rick (en moeder), hartelijk dank en nogmaals van harte gefeliciteerd!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten