RONDJE DORST/TETERINGEN/OOSTERHOUT

Op 7 maart togen we met team MTB met 5 auto`s en 14 fietsers naar de oostkant van Breda waar we drie lusjes aan elkaar hebben gereden, ongeveer 38 Km. Eerste groene lus was de route Dorst die is gelegen in het gebied tussen Breda en Tliburg. Deze is 9,35 kilometer lang en behoort volgens MTBroutes.nl bij de beste van Nederland! En dat is niet zomaar.

De mountainbikeroute van Dorst word intensief onderhouden door Rob de Onderhoudsman die tevens de geestelijk vader is van deze mooie en uitdagende route. Hierdoor kunnen mountainbikers zelfs nog met nat weer goed van de route gebruik maken. Dat was bij ons ook zo, lekker veel bochten en kurk droog! Het was lang geleden dat we zo mooi schoon zijn gebleven!

Toch hadden we in dit gedeelte wat pech, want Rick maakte bij een “dropje” een aardige smakker, waardoor z`n voorwiel eruit zag als een tuinslang. Zelf mankeerde hij gelukkig niet veel op wat schrammen en bulten na. Daarom spaken losgedraaid, wiel op een boomstam met een paar man recht geduwd en zo kon hij weer verder. Wel een beetje wiebelig nog, maar het ging.

LUS CADETTENKAMP

De route van Dorst heeft er sinds kort een zusje bij. Route "Cadettenkamp" is gelegen aan de andere kant van de A27 en gaat door verschillende soorten bos en over diverse ondergronden. Hierbij volgden we de rode bordjes.

 

Dit was nog even lastig zoeken, maar Kees Simonis, onze navigator (niet te verwarren met organisator) loste het weer perfect op! De route is optioneel als extra lus te rijden naast het bestaande parcours van Dorst. Het eerste en laatste gedeelte kenmerkt zich door singletracks met wat meer los zand. De lus blijft continu uitdagend doordat je je tussen kleine boompjes heen moet laveren of door korte klimmetjes net voor of na een bocht. De route is niet lastig en eenvoudiger van karakter dan de route van Dorst zelf. Maar dat maakt de funfactor er niet minder op!

TETERINGSE EN VRACHELSE HEIDE

De route is gelegen ten oosten van Teteringen. Het gebied omvat 95 hectare. Dit is een heide- en stuifzandgebied waar soms de Koninklijke Militaire Academie oefeningen houden. Ten noorden hiervan ligt het Galgeveld, een bosaanplant met voornamelijk grove den, waarin zich een landbouwenclave bevindt. Ook loopt de route over de Teteringse Heide.


Ook hier gingen we door verschillende soorten bos en over diverse ondergronden. Het eerste en laatste gedeelte kenmerkt zich door singletracks met wat meer los zand. Daarna kom je terecht op wat bredere paden en wat langere rechten stukken. De route blijft continu uitdagend doordat je je tussen kleine boompjes heen moet laveren of door korte klimmetjes net voor of na een bocht.

Zo kwamen terug bij de auto`s, waar Jack te kennen gaf geen koffie te nemen, maar op de fiets naar huis te rijden waarbij Kees besloot zich bij hem aan te sluiten.

Uitendelijk hadden zij zo`n 90 km!

 

Wij waren rond 13.00 uur terug, na weer een geslaagd uitstapje.

Dré.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    KC (zondag, 08 maart 2015 20:25)

    Ik heb genoten van een heerlijk ritje, mooi weer en een perfecte route.

    Op de terugweg met Jack wel moeten ervaren wat voor de één een ontspannen snelheid is, voor de ander toch als pittig wordt ervaren..... Maar bedankt jack, voor het thuisbrengen!

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten