MTB tocht, 4 april

Op de groepsapp werd al aangekondigd dat er een aantal niet kwamen ivm met Pasen, ik had aangegeven dat ik kwam ondanks dat ik met vrienden de avond er voor nog een biertje ging drinken in de stad. Terugrijden vanuit het dorp Roosendaal op mijn stadsfiets, bijnaam “Caferello”, bedenk ik me dat ik over een paar uur voor de “minder” snelle groep ga kiezen.

Het weerbericht gaf aan dat er kans was op wat motregen, dus met een paar uur slaap sta ik vol goede moed op. Het is in eerste instantie droog, echter bij de honden uitlaten begin het wat te miezeren en daarna toch nog iets harder door te regenen. Hmmm, geen keuze, ik had aangegeven dat ik zou komen dus regenjack mee en op naar ’t Appeltje.

 

Daar aangekomen was er in eerste instantie nog niemand, vrij snel volgenden er diverse mountainbikers, vele van jullie vroegen aan mij hoe het met de kater was. Kon je vertellen die viel best reuze mee. Nog voor de start is het kiezen of het regenjack aan blijft of uit. Diversen doen hem uit, ik hou hem echter aan.

 

Snelle en “minder” snelle groep van start om 09.00, Peter neemt het het voortouw en laat ons gelijk diverse hellingen nemen. We rijden door de bekende stukken als Balsedreef, Zurenhoek, vliegveld en op naar de Nootjes- en Tiestenberg. Nootjesberg doen we twee keer waarbij Peter nog mooi opmerkte dat hij iedere keer een beetje gedesoriënteerd raakt, geen idee waarom.

Op naar de Tiestenberg en op dat stuk maakt Rik 2x een klassieke “Marcel fout"! Te dicht op de voorganger waardoor hij twee keer tijdens een klim om valt. Gelukkig komt hij goed weg, kon echter bij die tweede valpartij ook anders aflopen ivm de boomstammen die daar op de grond lagen...

 

Na deze berg is het ook ook tijd om de weg terug richting het thuishonk te hervatten. Peter loodst ons nog over diverse paadjes waar ik nog niet geweest was, enkele lagen vol met losliggende takken waar ook ik hier nog door een remactie nog over de kop ga. Die voorrem werkt, hahaha!!

Het was geen grote valpartij, ging langzaam. Op terugweg is het lampje bij Rik wel ver uit, tempo gaat iets omlaag en we komen aan bij het ‘ Appeltje met 35 kilometer.

 

De snelle groep is naar het Moretusbos geweest, Ludo heeft daar nog een valpartijtje meegemaakt en hij laat na thuiskomst via de app nog de verwonding zien, best heftig!!

Voor zover ik het begreep hadden hun minimaal 45km gereden (noot redactie: 55 kilometer had de snelle groep gereden).

 

Al met al toch een geslaagde ochtend!

 

Groetjes,

Marcel

 

Rit “ minder snelle groep”

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten