MTB tocht, Loonse en Drunense duinen

Al vroeg was het zaterdagmorgen verzamelen bij het Appeltje, er werd gekeken waar de fietsen en de deelnemers plaats zouden nemen. Alles was snel geregeld zodat we om precies de afgesproken tijd 8:15 vertrokken. Te weten Kees, Jack, Ludo, Ton, Joop, Karin, Martijn, Miranda, Silvia, Peter, Marcel, Rick, Wim en Frans.

In kolonne naar de startplaats Roestelberg bij Kaatsheuvel, daar aangekomen scheen de zon ons tegemoet.

Snel de fietsen er afgehaald en klaar voor vertrek, maar waar wij mannen een boompje kiezen moesten er een paar dames naar het echte toilet.

Onder tussen de go pro op m’n helm gezet voor een leuk aandenken op de site.?

Het begin van de route was al mooi om mee te beginnen en naar mate de route vorderde bleef het mooi. Ook hebben we kunnen trainen op los zand wat een paar keer in een klim zat. Ook naar beneden viel niet mee dat zagen we bij andere deelnemers.

Tijdens een afdaling waren er twee rijders Rick en Miranda die het tijd vonden om de grond van dicht bij te bekijken gelukkig zonder schade kon de rit voort gezet worden.

 

De snellere gingen eerst waarna de andere volgden, er werd regelmatig gestopt zodat de groep weer bij elkaar kon komen. We hadden afgesproken dat we samen de rit zouden rijden en dit hebben we ook gedaan.

Tijdens een klim klapte de ketting van Ton. Boven gekomen werd er materiaal tevoorschijn gehaald. Na grondig te hebben bestudeerd hoe we dit gingen doen hebben we de ketting gerepareerd en zijn we met z’n tweeën de groep achterna gereden die verderop stond te wachten.

Bij de laatste afdaling naar het beginpunt toe moesten we nog een parcours afleggen door los zand. Sommigen hadden hier moeite mee en gingen er spontaan bij liggen!!   ;-)

 

We hadden toen 29km gereden. Er werd gevraagd of er nog liefhebbers waren om nog een stuk terug te rijden en van daaruit weer het parcours te volgen. Joop, Frans, Karin, Jack, Martijn, Ludo en Kees besloten om een gedeelte nog een keer te volgen. We volgden het gewone fietspad tot een koffie tent. Daar aangekomen werd de route gezocht wat nog niet mee viel. Na wat mooie paadjes gevolgd te hebben kwamen we op de route die naar het eindpunt, zonder problemen is verlopen we hadden toen 45km gefietst.

 

De anderen hadden ondertussen de koffie al laten smaken. We zijn snel aangeschoven om ook te genieten van ons wel verdiende kop koffie met de nodige lol en grappen onder de noemer van (evaluatie van de rit) zijn we daarna huiswaarts gegaan.

Het was weer een mooie rit in een prachtige omgeving en zeker om nog een keer over te doen. Misschien dat we het ooit op de go pro terug kunnen zien op de site. J Jaja, ik weet het bediening van technisch apparaten valt niet mee??? Haha…!!!


Met vriendelijke fietsgroet van Frans

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Gabriel Waid (donderdag, 02 februari 2017 19:46)


  At this time I am ready to do my breakfast, after having my breakfast coming yet again to read other news.

 • #2

  Emelina Willmore (vrijdag, 03 februari 2017 12:32)


  It's enormous that you are getting ideas from this piece of writing as well as from our discussion made here.

 • #3

  Myrtle Weldy (vrijdag, 03 februari 2017 21:32)


  Hello my loved one! I want to say that this article is amazing, nice written and come with approximately all important infos. I would like to see extra posts like this .

 • #4

  Yun Kennerson (zondag, 05 februari 2017 23:46)


  I pay a visit every day some websites and websites to read articles, except this website gives quality based writing.

Contact gegevens

Postadres:

 Agger 8

 4617 NM Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

za

25

mei

2019

MTB ritverslag van Peter S.

Afgelopen zaterdag mijzelf weer eens gemeld bij het Appeltje voor een ritje op de mtb. Ondanks dat het dit weekend ook de Koos Moerenhout Classic was, viel de opkomst wel mee. Niet zo druk als het soms kan zijn, maar toch wel een aardige groep van veertien man en één gastrijder.

meer lezen 0 Berichten

vr

17

mei

2019

Internetbode: De Pedaleurs schenken opbrengsten aan Kika, CliniClowns en Stichting Happynezz

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 11 mei hadden de Pedaleurs hun jaarlijkse goede doelen bijeenkomst bij `t Appeltje. Deze middag hebben ze de donaties welke we in 2018 bij elkaar hebben gefietst, uitgereikt in de vorm van een cheque aan drie uitverkorenen.

meer lezen

zo

28

apr

2019

Boskroegtocht

Al weken is het een drukte van jewelste bij de “Grand Depart “ in de Dubbelstraat. Mede door het goede weer, van de afgelopen tijd, doet het de adrenaline stijgen en geef het de cycliste een sportieve drang voor deelname aan de georganiseerde tochten van team toer.

Zo ook de verwachte deelname voor de tocht van zondag 28 april de “ Boskroegtocht ”. Over en weer werden er al meldingen gedaan op Strava. Duidelijk was dat er ook nu weer met een hoog deelnemers veld rekening moest worden gehouden.

meer lezen 0 Berichten