MTB tocht, 16 mei

Op deze druilerige zaterdagochtend stonden toch 15 Pedaleurs klaar om van start te gaan voor 'n gezellige en sportieve MTB rit. Als eerste vertrokken Kees Sim., Jack, Frans, Gilbert en Bart. De overige tien (Dré, Rianne, Ton, Martijn, Frank, Sjak, Rick, Karin, Jolinda en ondergetekende) volgde kort daarna met Dré als leidsman.

Na een klein rondje door het Klimbos, de Balsedreef overgestoken richting Zoomland. Eerst een groep nordic walkers (ski's vergeten) ontwijken, om koers te zetten richting Zeezuiper. Door het groeizame weer van de afgelopen dagen, zijn de tracks groener en smaller geworden. Zo smal zelfs dat ze helemaal weg waren! (Toch weer een nieuw stukje bos ontdekt).

Toen het pad weer gevonden was verlieten we Zoomland om bij de Stayokay weer het Klimbos in te rijden en via het Lievensbergbos, door Molenbeek, richting Heimolen te gaan. Over Zuidgeest in één rechte lijn naar Hoogerheide.

 

Daar in de Wolfsbossen (ja, ja, zo heet het echt), kreeg ik toch even een visioen van vorige week... al zig-zaggend, eerst onder en dan weer boven, doorkruiste we dit mooie terrein. We verlieten het bos langs dezelfde weg als dat we gekomen waren, om na een klein beetje verharde weg koers te zetten naar het vertrouwde hekwerk. Even een kleine pauze ingelast, met uitzicht op enkele Fokkers.

 

Via de Nieuwe Drenck, de Huijbergsebaan overgestoken, over diverse (kapotte) bruggetjes, richting Trapke Op. Aan het geknal te horen is het kleiduiven-seizoen weer geopend.

 

In de bosrand aan de overkant van de Plantagebaan ondervonden, dat klein zijn, soms een voordeel is (je gaat gemakkelijk onder laaghangende takken door), maar soms ook een nadeel kan zijn.... beentjes te kort om gemakkelijk uit de sloot te komen! (hier geen bruggetje).

 

De Plantagebaan weer overgestoken en via Helmy's Bruggetje (ook wel Helmy's Bridge genoemd) en het Woeste Gedeelte terug richting Lievensberg. Daar op de diverse heuveltjes zijn we een paar rijders "verloren". Gelukkig zagen we ze bij 't Appeltje terug.

 

Om 11.20 uur gingen we, met 36 km op de teller, naar binnen voor een welverdiend kopje koffie (of thee). Na "uren wachten" kwam ook de eerste groep binnen.

 

Silvia

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten