MTB strandrit, 6 juni

Zoals altijd met een eendaagse, gaat de wekker pijnlijk vroeg voor op een vrije dag. Maar met een goede reden: om 8:00 vertrek vanaf ons MTB clubhuis ’t Appeltje voor de Pedaleurs Kustmarathon.

We zijn vandaag te gast bij De Ontdekking in Kamperland bij onze eigen Joop.


Om 7:45 staat René v.d. V. bij me voor de deur, en we zetten koers naar de Balsedreef. Ter hoogte van het ziekenhuis horen we een overtuigende “PFFFFFFF” uit de achterband van René zijn fiets. Geeft niks, plakken we wel even tijdens de koffie bij Joop. Het laatste stuk lopen we, fietsen de auto’s op, en we zijn weg.


Om alvast maar de rode lijn van deze eendaagse op te pakken: Lekke Band 1 voor Rene v.d. V. Er zouden er nog vele volgen.

Bij Joop is alles perfect in orde met koffie, thee, en uiteraard de Zeeuwse bolussen. Na bijpraten en het in orde maken van de fietsen, rijden we met een dozijn leden onverhard vanaf Kamperland richting Neeltje Jans. En….jahoor… Lekke Band 2 voor René.

We beginnen al hardop aan de fietsenmakerskwaliteiten van hem te twijfelen, naast onze discussie over wel of niet het borgringetje op het ventiel, maar nadat ik een binnenbandje heb afgestaan, zijn we weer onderweg. Zo, eerste kilometer zit erop.

 

Kort gezegd hebben we iedere paar kilometer prijs, en gaan we in rap tempo door onze voorraad binnenbanden heen! De technisch meer onderlegde leden buigen zich over het probleem dat er bij René zijn fiets is, inmiddels heeft René van O. al: de velg opgeschuurd, nieuw velglint aangebracht, extra revetje geplaatst, maar er is geen redden aan. Iedere zoveel kilometer is René zijn binnenband op precies dezelfde plek kapot.

Ondertussen wordt de wachtende meute ongekend vrolijk en zijn we meer een reizend circus dan een fietsclub. Het grootste wonder van dit circus is de toverrugzak van René van O., waar een vrijwel volledige fietsenmakers uitrusting in blijkt te zitten. Inclusief onderdelenbalie. Zoals wel vaker op een eendaagse, is dat geen overbodige luxe!

 

Wanneer we in de buurt van Joop zijn fietsendealer zijn, splitsen we in een kleine groep die binnenbanden gaat kopen en hopelijk een oplossing zal vinden voor het bandenprobleem (de lezer moet maar even geloven dat we tot 7 lekke banden zijn gekomen ondertussen).

De anderen draaien een kilometer of 10 voorbij Neeltje Jans het strand op. En daar voltrekt zich een wonder.

 

Wind in de rug, mooi hard zand, zon op onze bezwete huid…. op volle kracht knallen we langs de vloedlijn weer noordwaarts. Als een kudde dronken veulens galopperen we over het strand, door kwelwateren, of een stukje door de zee. In het halfuurtje strand dat we hebben, wordt weer duidelijk dat een kustmarathon een geweldige ervaring is. Technisch niet uitdagend, wel schitterend om te doen en rond te kijken.


Weer terug bij Neeltje Jans, komen we de club tegen die om binnenbanden is geweest. René heeft, naast een dozijn nieuwe banden, ook een leenwiel mee gekregen. Met deze hele groep weer compleet, steken we Oosterschelde over en gaan bij Westenschouwen weer direct het strand op.

Daar is het zand muller, en enigszins moe kunnen we gelukkig terecht bij een strandtent voor de lunch. Nadat we daar de volledige voorraad eieren hebben laten omzetten in omeletten, zijn we weer onderweg naar de vaste MTB route van Westenschouwen, ofwel de speeltuin van ATB vereniging Team X-treme zoals ontworpen door Patrick Tolhoek.

Ondergetekende is nog te druk met het verteren van het eten, maar de rest gaat op volle draf door dit uitdagende parcours.

 

Na 7 kilometer ATB pret verzamelen we weer, om terug te keren naar het zuiden over de Oosterscheldekering. Natuurlijk staat er een lekkere zuidwesterwind op de kering, die hebben we nu vol tegen.

Als waren we Team Toer, rijden we in gesloten formatie over de kering en draaien vervolgens linksaf op weg naar Joop zijn Ontdekking. Daar arriveren we snel, en na een snelle douche van onszelf en onze fietsen, staat de BBQ al klaar. Inmiddels zijn ook onze ‘loved ones’ gearriveerd en gaat het bier open en het vlees op het rooster.Onder onze loved ones ook Ludo, die vanuit Bergen is komen fietsen en nu afwisselt met Kees, die terug naar huis zal fietsen.


Om een uurtje of negen, na een heerlijke en gezellige maaltijd, vertrekken we weer naar huis. Tot volgende keer, of in goed Zeeuws: bis nächste Jahr. Joop en Rita bedankt!


(Naschrift: nadat twee fietsenmakers zich erover gebogen hebben, is de diagnose dat een fout in de band de oorzaak is geweest van alle rubberen ellende van René van der V. -wanneer je nog een 26-inch biba zoekt, hij heeft dozen vol beschikbaar).

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Agger 8

 4617 NM Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

zo

23

sep

2018

Weekendje Arnhem met de Pedaleur MTB-ers

Zaterdag 22 september

07.30 uur. Plaats van handeling is het terrein van MEPAVEX aan de Blankenweg in Bergen op Zoom.

Er worden fietsen in een bus geladen, veelal mountainbikes. Het mooie weer van de laatste tijd is op. Regen en wind is wat we kunnen verwachten. Tijd voor de jaarlijkse tweedaagse van de Pedaleurs dus. Een zestal leden van Team Toer is op vrijdag al op de fiets vertrokken. Team MTB arriveert op zaterdag morgen. Piet moest helaas op het laatste moment afhaken en bleef thuis. Miranda, Rianne, Annemie, Silvia, Martijn, René van Oers, René van der Vlugt, Peter, Gilbert, Wim en Fred geven hun tassen af in Postillion Hotel Arnhem en pakken hun fietsen om een mooi ritje te maken in de prachtige bossen in de omgeving.

meer lezen

za

15

sep

2018

Clinic Groep Vercammen, 15 september 2018

0 Berichten

zo

26

aug

2018

Barlaquetocht

Afgelopen zondag zijn de Pedaleurs met 13 deelnemers gestart voor de ca. 80 km. van de Barlaquetocht. Behalve 8 leden bleken er maar liefst vijf niet-leden aan het vertrek te zijn gekomen.  Hoewel Joost en Anita zouden nog tijdens de tocht te kennen geven dat ze na enkele proefritjes besloten hadden om het inschrijfformulier te downloaden en in te vullen.  We zullen dus maar zeggen 10 Pedaleurs en drie gastrijders.

 

Kees Schr. had weer drie maats van het Meeus Cycing Team mee naar het vertrek bij café Jan Krijnen gebracht. Volgende week zullen de Meeus mannen afwezig zijn, omdat ze in Italië hun jaarlijkse Dolomiet gaan beklimmen.

Succes mannen!

meer lezen