MTB tocht, 9 januari 2016

Zoals gebruikelijk was het om 09.30 uur verzamelen op de afgesproken locatie. Ook vandaag weer een behoorlijke opkomst voor de winterperiode, geloof 17-18 personen welwillend om te gaan biken!

Bij de start gaat het met de verdelen van de groepen niet helemaal goed. De snelle groep bestaat uit 3 man en er volgt een grote middengroep. Ook ik kies de middengroep maar waarom eigenlijk? Dré gaat van start met X-aantal fietsers in zijn start wat een lang lint vormt. Al heel snel breekt het zadel af bij Rens waarbij we besluiten als groep terug te rijden naar het Appeltje om het zadel om te ruilen. Zonder zadel fietsen is nou niet echt een optie. Snel weer eentje gemonteerd en we konden weer door.

 

Dré loodst ons door diverse paden waarbij Kees Schr toch diverse malen vertelt wat hij al niet had vervangen aan zijn fiets. Volgens mij kon hij beter vertellen wat nog niet vervangen is, want ik heb het idee dat het alleen het stuur, frame en wielen is hahaha.

Naast Kees is er natuurlijk ook René die voluit pratend geniet van zijn 32” wielen...    ;-)

 

Zoals gebruikelijk in dit jaargetijde is de staat van de diverse paden zeer verschillend. Van gewoon lekker droog tot aan zeer modderig. Dat modderige zorgt ervoor dat Cees H tot 2x toe omvalt bij Fort de Roovere. Daarnaast kenmerkt zich deze rit door diverse “afvallers”, mensen die eerder afhaken. Zag in ieder geval Dré, Kees Schr, Ton en Cees H eerder afbuigen wegens andere verplichtingen aan het thuisfront.

Is natuurlijk geen probleem.

 

Terug bij het Appeltje is er nog overleg over indeling van de groepen. Met name met de snelle groep mogen meer mensen mee. Ook werd nogmaals benadrukt dat het niet gaat om mensen eraf te rijden. Tempo wordt aangepast aan degene die mee gaan willen. Goed voorbeeld is dat ikzelf dus beter met de snelle groep kan meerijden.

 

Op naar volgende week!

Gr Marcel

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten