MTB tocht, 30 januari

Zaterdagmorgen 30 januari 2016, man, man, wat een weer.

 

Al diverse afmeldingen op de app voorbij zien komen maar ook een paar bikkels die het vuile weer toch wilde trotseren.

Een beetje op tijd door het bos naar het Appeltje geploeterd om onderweg een Pedalinske, klinkt wel vrouwelijk, tegen te komen, Silvia wel te verstaan die ook voor geen kleintje te vangen is.

 

Nadat Kees Si zijn onderweg gevonden rode zakdoek geshowd had, ik samen met Frans een stroom Polen gelokaliseerd had die blijkbaar een of andere meeting bij het Appeltje hadden, zijn we met z'n achten van start gegaan, ik besloot het voortouw te nemen omdat ik de droge paden in het bos wel weet te vinden :) 

Dus al meteen een zwaar moment door van de weg in één keer een talud op te schieten, daar hadden ze niet op gerekend en het was er droog. Na een hoop geslinger door het witte zand van Lievensberg besloten om toch maar een beetje richting wat spectaculairder parcours te gaan, wat tevens ook iets meer nattigheid met zich mee bracht.

 

Toen we we een paar klimmetjes gedaan hadden moest Rene helaas afhaken, omdat zijn remblokken versleten waren en hij het niet verantwoord meer vond om door te gaan, de eerste man was eraf en Silvia vroeg zich af wie de volgende zou worden, natuurlijk niemand behalve als men besluit er zelf mee te stoppen. Na het droge gedeelte waren we ondertussen in het Natte gedeelte aangekomen, de Zure hoek. Ook wel bekend als de Zurenhoek. Daar is het dus echt een bende, je zit dan tussen Pindurp en TrapkeOp in.

Nadat Gilbert een buikschuiver gemaakt had en het lekker door begon te regenen besloten we om TrapkeOp aan te doen om al daar een bakje koffie met een appelpuntje te doen, bedankt Rens!                      (geintje)

Uit fatsoen heb ik eerst maar ff binnen gevraagd of we binnen mochten komen of dat we de koffie buiten moesten nuttigen, geen probleem, kom binnen, gezellig.

 

Zo verstandig als wij zijn hebben we tafel het dichtst bij de deur genomen om bij een lieftallig jong ding de koffie met puntjes te bestellen die, naderhand bleek, ook nog eens een normale prijs waren.

 

Ik bedoel 1.50 voor een bakje is niet veel.

 

Zo, TrapkeOp was weer vervuild, regenen deed het nog steeds, opgewarmd waren we niet, maar wel zin om rap naar huis of het Appeltje te gaan, waar nog een zware vergadering voor sommige wachten. Eerst een stukske door het bos, maar dat was ook weer een nat zootje en daarom besloten om over de weg terug te rijden. Ook lekker.

 

Nou mannen en vrouwen, het was me weer een waar genoegen, en toch blijkt maar weer dat het echt wel heel erg slecht weer moet zijn om niet te gaan fietsen. Ik ben de armoede al lang vergeten en lach er nu om. Mooi ritje.

 

Kees S

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Frans d k (zondag, 31 januari 2016 10:25)

    Prachtig verhaal Cees was lekker ploeteren Door het bos . Super

  • #2

    KC (maandag, 01 februari 2016 13:30)

    Ik vond het een heroïsche tocht, heerlijk glibberen en glijden op sommige momenten.
    Wel zeiknat toen ik eenmaal thuis was.

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten