De (bijna) Heide route

Vandaag na de Vastenavond, de MTB nog maar eens opgezocht.

Het was niet zo druk bij het `t Appeltje, toch mooi weer, maar wel een temperatuur rond het vriespunt.

Dus het zou een leuke tocht gaan worden, waarbij Jack opperde om richting de heide te gaan. We vertrokken en masse, waarbij ik de twijfelachtige eer kreeg om op kop te gaan rijden en ook nog een stukje te mogen schrijven.

 

Omdat we de planning heide hadden zijn we eerst maar precies de andere kant opgereden. Het bleek nog steeds erg nat en zeker in het Lievensbergbos erg rommelig door al het snoeiwerk. Voordat we echter bij de leidingstraat kwamen vonden de “snelle” mannen het genoeg en splitsten we probleemloos in twee groepen.

 

Naar later bleek zijn zij nooit op de Heide geweest, maar wij ook niet trouwens. We gingen wel linksaf richting Zeezuiper, maar van daaruit naar de achterkant van camping Heidepol (de beruchte boomstam over een uitloper van de Zoom).

Van daaruit via een nader berucht bruggetje naar de golfbaan. Optimistisch pakte ik daar het eerste pad links richting het woeste gedeelte, maar dat pakte verkeerd uit. Het was veel te nat, dus weer linksom terug naar de golfbaan waar we in de rebound om het woeste gedeelte heengingen. Dit gebied is heel herkenbaar aan het lange gras. Ook staan er een paar rode paaltjes, die volgens Peet betekenen dat je dan uitkomt bij de Drenk. En zo geschiedde.

 

Iedereen kon zonder problemen mee en we hadden geen stukken of valpartijen, alleen moest Silvia het halve bos nog even uit haar wiel halen. Na de rust ging het richting Zuidgeest en Mattenburgh, wel nat (sommige bleven hier en daar steken), maar toch te doen. Via de Kraaienberg naar de Heimolen alwaar de altijd venijnige hondjes bij de boer op het erf ontbraken. Terug door het gehavende bos, naar het Appeltje.

 

Rond half twaalf terug bij de kachel, waar de anderen ook al snel aankwamen, met natuurlijk weer meer kilometers als wij? Het blijft een raadsel hoe ze het voor elkaar krijgen. Toch weer een geslaagde ochtend!

 

Groet Dré

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten